Annonce
Aabenraa

Luksusproblem for campingpladser: Svært at finde plads til tyskere

Indehaveren af Sandskær Strandcamping, Jesper Meldgaard Langschwager, tror på den travleste sommer nogensinde. Foto: Ulrik Pedersen
Flere campingpladser i grænselandet vurderer, at det på et tidspunkt kan blive svært at finde plads til tyskerne.
Annonce

Aabenraa: Den samlede danske turistbranche har nu i flere måneder sukket efter at tyske turister igen får lov til at holde ferie i Danmark. Det kan de fra den 15. juni, men på flere campingpladser i grænselandet er spørgsmålet, om der også er plads til dem alle.

- Vi havde fuldt hus i pinsen af danske campister, og jeg tror, det skyldes, at mange danskere dropper rejsen til udlandet i år, siger Jesper Meldgaard Langschwager, der er indehaver af Sandskær Strandcamping, der ligger tæt ved Løjt Kirkeby.

Det stigende antal danske campister får da også Jesper Meldgaard Langschwager til at vurdere, at det bliver en rigtig god sommer.

- Det bliver den travleste sommer nogensinde. Det skyldes primært danskerne, og på et tidspunkt kan det betyde, at vi får problemer med at få plads til de tyske turister. Det er noget af et luksusproblem, siger han.

Lige nu kan Sandskær Strandcamping godt mærke, at grænsen snart bliver genåbnet for tyske turister, og der kommer løbende bookinger ind fra Tyskland. En gruppe på ikke mindre end 150 tyskere ville også gerne have været på campingpladsen i pinsen, men det satte coronakrisen en stopper for.

- Gruppen er i 41 år kommet på Sandskær Strandcamping, men de har ikke valgt at droppe ferien i Danmark. De har udskudt den til august, og det er vi selvfølgelig glade for, siger Jesper Meldgaard Langschwager.

Det kan godt ende med, at der vil være mangel på pladser til tyskerne. Som det ser ud nu, bliver det en meget travl sommer.

Kirsten Andreasen, Loddenhøj og Skarrev Camping

Annonce

Det er helt vanvittigt

På Loddenhøj og Skarrev Camping, der begge er forpagtet af Kirsten Andreasen og hendes mand, er billedet det samme.

- Vi har aldrig haft så travlt som i pinsen. Det har været helt helt vanvittigt, siger Kirsten Andreasen, der også modtager en del tyske bookinger lige nu.

- Men vi får mange danske bestillinger. De vil holde ferie i Danmark, og det kan godt ende med, at der vil være mangel på pladser til tyskerne. Som det ser ud nu bliver det en meget travl sommer, siger hun.

Kirsten Andreasen har også lagt mærke til, at der er sket en ændring i den måde, danskerne bestiller på.

- Nogle danskere er begyndt at booke to ugers ferie, og det oplever vi normalt aldrig, siger hun.

Annonce

Flere danskere end normalt

Da den danske statsminister Mette Frederiksen (S) bekendtgjorde, at der ville blive genåbnet for tyske turister fra mandag den 15. juni, var det noget, de kunne mærke hos Fjordlyst Hotel & Camping i Aabenraa øjeblikkeligt.

- Inden for det første døgn fik vi rigtig mange bookinger fra tyskere, og nordmændene er også begyndt at bestille, siger Pia Bugslag, der er indehaver af campingpladsen.

Hun oplever dog også, at der en stigende interesse blandt danskere til at holde ferie i deres eget land.

- Der er flere danskere end normalt, der booker, men der er også plads til tyskerne. Kristi Himmelfartsferien og pinsen var fine, selv om vi godt kunne have brugt de tyske turister, siger Pia Bugslag, der ser væsentligt mere positivt på fremtiden end for bare et par måneder siden.

- Det ser lysere ud end i april måned, og nu håber vi selvfølgelig også på godt vejr, siger Pia Bugslag.

Annonce

For tæt på grænsen

Kruså Camping er nok den campingplads i Danmark, der ligger tættest ved den dansk-tyske grænse, men det er ikke umiddelbart en fordel, når det gælder tyske turister.

- Vi har slet ikke fået nogen tyske bookinger. Normalt har vi heller ikke så mange tyske turister, og det skyldes nok, at vi ligger så tæt ved grænsen, siger Heidi Laumann, der er forpagter af Kruså Camping sammen med sin mand.

Derimod har campingpladsen modtaget rigtig mange danske bookinger til pladsens hytter.

- Det er ikke muligt at booke en plads til campingvognen, men vi finder altid en plads, siger Heidi Laumann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Sønderjyske Fodbold

Første vintertransfer er på plads: SønderjyskE henter svensk forsvarsspiller

Annonce