Annonce
Sydjylland

Luksusrestauranter er magnet for turister

Lige øst for Flensborg og tæt på Danmark ligger hotellet Alter Meierhof, hvor stjernekokken Dirk Luther har hentet to Michelin-stjerner. Foto: Martin Ziemer/nordpool
Kun tre procent af turisterne efterspørger ren luksus ved besøg i Slesvig-Holsten. Men de knap så pengestærke kommer for at sole sig i de rige og berømtes glans.

KIEL: Mens de færreste forbrugere har kreditkort eller budget til at spise de dyreste restauranter og bo på fem-stjernede hoteller i Slesvig Holsten, er de eksklusive spisesteder og hotelsenge afgørende for at trække andre knap så købestærke turister til, mener forskere.

- Man vælger ikke direkte at rejse dertil på grund af de dyre restauranter med Michelin-stjerner. Men fordi det er populært blandt rige og kendte mennesker, som kommer der, siger Bente Grimm, forskningsleder på instituttet for forskning i turisme og badesteder (NIT) i Kiel.

Annonce
Man vælger ikke direkte at rejse dertil på grund af de dyre restauranter med Michelin-stjerner. Men fordi det er populært blandt rige og kendte.

Bente Grimm, turistekspert.

Stjerner er magnet

Restauranter med stjerner fra den franske Michelin-guide og dyre hoteller er med til at give et område som Slesvig-Holsten et positivt image, der tiltrækker flere turister.

- For eksempel har øen Sild et eksklusivt image, som også tiltrækker mange andre turister, mener Manuela Schütze, der er kommunikationschef hos den slesvig-holstenske turistsamarbejde.

Andelen af gæster, der tager på luksusrestauranter og fine hoteller kommer typisk på kortere ophold som for eksempel en weekendtur.

- Ofte er det rejser, som er gaver. Som for eksempel hvis mormor har fødselsdag, hvor flere bidrager til at give hende en tur på en dyr restaurant. Det kan også være, at man vil belønne sig selv med lidt ekstra godt på et weekendophold, siger Bente Grimm..

Hun peger på, at de seneste analyser fra NIT viser, at kun tre procent af turisterne udelukkende går efter luksus uden at tænke på pengepungen, når de tager på ophold på fem eller flere dage i Slesvig-Holsten,.

Når det gælder overnatningen er det fire procent af rejserne til Slesvig-Holsten, hvor de besøgende på et længere ophold tager et hotel i den bedste ende af skalaen uden at tænke på prisen.

Ferie er fest

Ifølge Bente Grimm er ferien den fineste tid på året for tyskerne.

- Og derfor er man villig til at spendere flere penge i ferien, end man ellers er normalt, siger hun.

Slesvig-Holsten har 13 restauranter med Michelin-stjerner, og det samme antal finder man i Hamborg. Danmark har 27 restauranter med en eller to Michelin-stjerner.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se fotos og video: Publikum og presse blev bortvist fra flyopvisning

Leder For abonnenter

Det lyder godt, men: De passer ikke på Danmark

Det er så let at stille sig op og sige, at ”jeg passer på Danmark”. Det lyder godt. Man virker handlekraftig. Men når man som Mette Frederiksen er statsminister, har man andre forpligtelser end at gå med de nemme og populære løsninger, som hun gjorde, da hun præsenterede regeringens bud på, hvordan vi forhindrer terrordømte i at planlægge og udføre mere terror, når de er sluppet ud af fængslet. En regeringschef har pligt til at vælge løsninger, der holder sig inden for rammerne af, hvilken type land vi gerne vil være. Og her svigtede Mette Frederiksen. Hun foreslår nemlig, at personer, der har afsonet en dom for terror, kan forbydes at færdes i bestemte områder og have kontakt til bestemte personer i op til ti år. For at undersøge, om de overholder forbuddet, skal politiet have ret til uden dommerkendelse at trænge ind i deres hjem og undersøge deres computere. Det er her, statsministeren glemmer sin forpligtelse over for retsstatens principper. Grundloven siger helt uden dikkedarer i paragraf 72, at både husundersøgelser og undersøgelser af borgernes kommunikation kun kan ske efter en retskendelse. Der står dog også, at man kan lave love, der giver undtagelse fra paragraffen, og det er så dét, regeringen vil gøre. Men det er grundlæggende helt forkert. Regeringens forslag om at øge straffene for terror og terrorrelaterede forbrydelser betragteligt er helt i orden. Det er også rimeligt at udstede forbud om ophold og kommunikation for denne ekstraordinært usympatiske gruppe af forbrydere. Og spark dem endelig ud af landet, når der er lovhjemmel til det. Det må bare aldrig blive andre end en domstol, der gør domstolenes arbejde. Magtens tredeling er et princip, der ikke må fraviges. Hverken politikere eller myndigheder skal afsige domme eller udstede retskendelser. Det skal kun dommere. Det har regeringens normale støtter forstået, men de borgerlige partier sikrer flertallet til endnu et skridt væk fra retsstaten. De skulle skamme sig. De passer ikke på Danmark.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];