Annonce
Sydjylland

Luksusrestauranter er magnet for turister

Lige øst for Flensborg og tæt på Danmark ligger hotellet Alter Meierhof, hvor stjernekokken Dirk Luther har hentet to Michelin-stjerner. Foto: Martin Ziemer/nordpool
Kun tre procent af turisterne efterspørger ren luksus ved besøg i Slesvig-Holsten. Men de knap så pengestærke kommer for at sole sig i de rige og berømtes glans.

KIEL: Mens de færreste forbrugere har kreditkort eller budget til at spise de dyreste restauranter og bo på fem-stjernede hoteller i Slesvig Holsten, er de eksklusive spisesteder og hotelsenge afgørende for at trække andre knap så købestærke turister til, mener forskere.

- Man vælger ikke direkte at rejse dertil på grund af de dyre restauranter med Michelin-stjerner. Men fordi det er populært blandt rige og kendte mennesker, som kommer der, siger Bente Grimm, forskningsleder på instituttet for forskning i turisme og badesteder (NIT) i Kiel.

Annonce
Man vælger ikke direkte at rejse dertil på grund af de dyre restauranter med Michelin-stjerner. Men fordi det er populært blandt rige og kendte.

Bente Grimm, turistekspert.

Stjerner er magnet

Restauranter med stjerner fra den franske Michelin-guide og dyre hoteller er med til at give et område som Slesvig-Holsten et positivt image, der tiltrækker flere turister.

- For eksempel har øen Sild et eksklusivt image, som også tiltrækker mange andre turister, mener Manuela Schütze, der er kommunikationschef hos den slesvig-holstenske turistsamarbejde.

Andelen af gæster, der tager på luksusrestauranter og fine hoteller kommer typisk på kortere ophold som for eksempel en weekendtur.

- Ofte er det rejser, som er gaver. Som for eksempel hvis mormor har fødselsdag, hvor flere bidrager til at give hende en tur på en dyr restaurant. Det kan også være, at man vil belønne sig selv med lidt ekstra godt på et weekendophold, siger Bente Grimm..

Hun peger på, at de seneste analyser fra NIT viser, at kun tre procent af turisterne udelukkende går efter luksus uden at tænke på pengepungen, når de tager på ophold på fem eller flere dage i Slesvig-Holsten,.

Når det gælder overnatningen er det fire procent af rejserne til Slesvig-Holsten, hvor de besøgende på et længere ophold tager et hotel i den bedste ende af skalaen uden at tænke på prisen.

Ferie er fest

Ifølge Bente Grimm er ferien den fineste tid på året for tyskerne.

- Og derfor er man villig til at spendere flere penge i ferien, end man ellers er normalt, siger hun.

Slesvig-Holsten har 13 restauranter med Michelin-stjerner, og det samme antal finder man i Hamborg. Danmark har 27 restauranter med en eller to Michelin-stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce