x
Annonce
Erhverv

Lundbeck får godkendt migrænemiddel i USA

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Markedet for migrænemidler er præget af skarp konkurrence. Her træder danske Lundbeck ind med ny godkendelse.

Den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) har godkendt Lundbecks migrænemiddel Vyepti.

Annonce

Det meddeler den danske medicinalvirksomhed natten til lørdag dansk tid.

Ifølge Reuters er godkendelsen en åbning for Lundbeck i forhold til at komme ind på et givtigt marked. Dog er det også et marked præget af kamp om kunderne.

Flere af Lundbecks rivaler - Amgen, Teva Pharmaceutical Industries og Eli Lilly - har således allerede fået godkendt produkter, der virker mod migræne.

- Med godkendelsen af Vyepti er jeg glad for at meddele, at vi nu kan tilbyde en intravenøs behandling, der både opnår det afgørende mål om at forebygge migræne over tid samt en hurtigere virkning, siger administrerende Lundbeck-direktør Deborah Dunsire i en meddelelse.

Vyepty er også kendt som Eptinezumab.

Midlet sikrede Lundbeck sig med opkøbet af Alder Biopharmaceuticals i 2019 for to milliarder dollar. Det svarer til knap 14 milliarder danske kroner.

Migræne er en sygdom, der er kendetegnet ved tilbagevendende anfald af kraftig hovedpine ledsaget af kvalme, opkastning, flimren for øjnene og lys- eller lydoverfølsomhed.

Der er flere hundredetusinder af danskere, som lider af migræne.

Ifølge Lundbeck viste to kliniske studier, at midlet resulterede i en nedgang i antallet af tilfælde af migræne per måned i løbet af de første måneder efter begyndt behandling.

Lundbeck håber ifølge Reuters, at selskabet kan finde en niche på markedet, da lægemidlet kun skal injiceres hver tredje måned. Det står i modsætning til flere af konkurrenternes produkter, som kræver en månedlig behandling.

Samtidig er Lundbeck ved at gennemføre et opfølgende studie, der skal underbygge midlets hurtigtvirkende profil, skriver Reuters. Her ventes resultater senere på året

Analytiker for SVB Leerink Marc Goodman anslår ifølge Reuters, at salget af Vyepti i 2030 i USA kan løbe op i 700 millioner amerikanske dollar. Det svarer til knap fem milliarder danske kroner.

Lundbeck har indgivet en ansøgning om at få Vyepti godkendt i Canada. I løbet af 2020 vil selskabet forsøge også at få midlet godkendt i EU, oplyser selskabet. Herefter vil man søge i andre dele af verden, blandt andet Japan og Kina.

Der findes 300 forskellige slags hovedpine. De to største er migræne og spændingshovedpine. Mange patienter er ramt af begge sygdomme.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Sydjylland

Kongehuset aflyser alle arrangementer i forbindelse med Genforeningen

Annonce