Annonce
Kolding

Lunderskov-opfinder i spil til millioner fra Lars Seier

Poul Horn har i 15 år arbejdet med ventilationsvinduet, der bidrager til huset opvarmning i vinterperioden og reducerer behovet for køling, når det er sommer. Derudover ventilere vinduet konstant huset. To -tre vinduer i et hus er nok til at klare udluftningen, har Poul Horn forklaret. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Opfinder Poul Horn fra Lunderskov deltager i TV2-programmet "Vejen til Seier". Grundstenen i Poul Horns produkt blev allerede opfundet i 2014.
Annonce

Lunderskov: Poul Horn fra Lunderskov opfandt allerede i 2004 de intelligente ventiler, som rigmanden Lars Seier Christensen nu overvejer at investere i. Ventilerne sidder i ventilationsvinduet, som Poul Horn spår en stor fremtid.

- Jeg har hele tiden haft på fornemmelsen, at det ville blive stort. TV-programmet måtte gerne handle mere om teknikken og mindre om følelser, men det er dejligt at se, at ventilationsvinduet er ved at blive en del af markedet, siger han i en pressemeddelelse.

Til daglig producerer han ventilsystemet til Ventilationsvinduerne fra hjemmekontoret i Lunderskov. Derudover er han i gang med at udvikle nye koncepter, som gør vinduet endnu mere effektivt.

Lars Seier Christensen fik mange hundrede ansøgninger til programmet. Iværksætterne skal igennem en lang proces for at bevise, at der er hold i deres forretningsidé. Ventilationsvinduet og Living Better har klaret sig langt, men Lars Seier Christensen har flere gange kritiseret, at det helt store gennembrud mangler.

Annonce

Konservativ byggebranche

Byggebranchen er lang tid om at tage ny teknologi til sig. Det ved de to andre medvirkende fra Ventilationsvinduet, Peter Clausen og Christian Thing. De stod også bag udviklingen af afløbs-producenten Unidrain, som var mange år om at blive accepteret. I dag er Unidrain meget udbredt og ejet af en svensk industrivirksomhed i branchen.

Ventilationsvinduet og Living Better-konceptet har allerede bevist sin værdi i en del bygninger – både nye boliger og renoverede boligblokke.

- Flere boligforeninger har fået et væsentligt sundere indeklima uden at bruge penge på at genhuse deres beboere. Det ser vi et meget stort potentiale i, forklarer Peter Clausen, administrerende direktør i Horn Group.

Mange boligforeninger har en målsætning om at udlede mindre CO2 og gøre deres boliger sundere. Derfor gennemfører de omfattende renoveringer, hvor hele opgange står tomme i månedsvis. Med Ventilationsvinduet kan beboerne nøjes med at tømme vindueskarmen, når de gamle vinduer skal skiftes til nye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Danmark For abonnenter

Transport-mastodont sender advarsel til vognmænd: Hvis I frasælger pengetank, risikerer vi at lukke

Annonce