Annonce
Kolding

Lunderskov-opfinder i spil til millioner fra Lars Seier

Poul Horn har i 15 år arbejdet med ventilationsvinduet, der bidrager til huset opvarmning i vinterperioden og reducerer behovet for køling, når det er sommer. Derudover ventilere vinduet konstant huset. To -tre vinduer i et hus er nok til at klare udluftningen, har Poul Horn forklaret. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Opfinder Poul Horn fra Lunderskov deltager i TV2-programmet "Vejen til Seier". Grundstenen i Poul Horns produkt blev allerede opfundet i 2014.

Lunderskov: Poul Horn fra Lunderskov opfandt allerede i 2004 de intelligente ventiler, som rigmanden Lars Seier Christensen nu overvejer at investere i. Ventilerne sidder i ventilationsvinduet, som Poul Horn spår en stor fremtid.

- Jeg har hele tiden haft på fornemmelsen, at det ville blive stort. TV-programmet måtte gerne handle mere om teknikken og mindre om følelser, men det er dejligt at se, at ventilationsvinduet er ved at blive en del af markedet, siger han i en pressemeddelelse.

Til daglig producerer han ventilsystemet til Ventilationsvinduerne fra hjemmekontoret i Lunderskov. Derudover er han i gang med at udvikle nye koncepter, som gør vinduet endnu mere effektivt.

Lars Seier Christensen fik mange hundrede ansøgninger til programmet. Iværksætterne skal igennem en lang proces for at bevise, at der er hold i deres forretningsidé. Ventilationsvinduet og Living Better har klaret sig langt, men Lars Seier Christensen har flere gange kritiseret, at det helt store gennembrud mangler.

Annonce

Konservativ byggebranche

Byggebranchen er lang tid om at tage ny teknologi til sig. Det ved de to andre medvirkende fra Ventilationsvinduet, Peter Clausen og Christian Thing. De stod også bag udviklingen af afløbs-producenten Unidrain, som var mange år om at blive accepteret. I dag er Unidrain meget udbredt og ejet af en svensk industrivirksomhed i branchen.

Ventilationsvinduet og Living Better-konceptet har allerede bevist sin værdi i en del bygninger – både nye boliger og renoverede boligblokke.

- Flere boligforeninger har fået et væsentligt sundere indeklima uden at bruge penge på at genhuse deres beboere. Det ser vi et meget stort potentiale i, forklarer Peter Clausen, administrerende direktør i Horn Group.

Mange boligforeninger har en målsætning om at udlede mindre CO2 og gøre deres boliger sundere. Derfor gennemfører de omfattende renoveringer, hvor hele opgange står tomme i månedsvis. Med Ventilationsvinduet kan beboerne nøjes med at tømme vindueskarmen, når de gamle vinduer skal skiftes til nye.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce