Annonce
forside

Lundtoft blev ydmyget

Fodbold, Serie 2, Mænd:

Haderslev FK - Lundtoft IF 7-0 (1-0)

Haderslev: Mathias Jensen havde kun scoret et enkelt mål før pausen, så der var stadig håb for Lundtoft. Men i anden halvleg kollapsede alt, og Haderslev kørte gæsterne over.

Anden halvleg startede med et mål af Thomas Gormsen, og derefter fulgte Kristian Nielsen trop med endnu en scoring. Men 3-0 var ikke nok for de målsultne fra Haderslev.

I de sidste seks minutter blev der scoret hele fire mål. Thomas Gormsen bidrag yderligere til Lundtofts ydmygelse med to mål, hvor Niklas Bachmann med få minutters mellemrum fik sat to scoringer ind som et kæmpe punktum.

Mens hjemmeholdet scorede på alle sine chancer, ramte Lundtoft ikke en eneste. Dette var med til at skabe et overraskende resultat, som ingen af holdene nok havde forventet.

Lundtoft havde store tekniske problemer kampen igennem.

Haderslev derimod er pludselig tæt på Lundtoft i tabellen. Der er nu kun tre point til forskel i den meget tætte pulje. Og fire fra nr. 2 til en placering under stregen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce