Annonce
Navne

Lundtofts tidligere borgmester er død

Villy Jacobsen blev 82 år. Foto: Felsted Sogns Lokalarkiv.
Villy Jacobsen, der var borgmester i Lundtoft Kommune fra 1998 til 2001, er død 82 år. Han var kendt som en meget vidende og venlig socialdemokrat, der fik samarbejdet til at glide i byrådet.

Tidligere Lundtoft-borgmester, Villy Benjamin Jacobsen, er død, 82 år.

Villy Jacobsen og hans kone Dagmar flyttede for nogle år siden til København for at være nærmere familien. Men det meste af sit arbejdsliv boede og virkede Villy Jacobsen i Sønderjylland. Han sad i kommunalbestyrelsen i Lundtoft fra 1985 og var i en periode borgmester i Lundtoft Kommune.

- Jeg har altid haft fuld respekt for hans arbejde i kommunalbestyrelsen. Han var enormt velforberedt, uanset om han sad for bordenden eller på langsiden. Han havde som sædvanlig sine argumenter i orden, også når der skulle træffes svære beslutninger, som gik ham imod, siger Andreas Asmussen, som var kommunalbestyrelsesmedlem for De Konservative, mens Villy Jacobsen var borgmester.

Villy Jacobsen blev født i Borris nær Ringkøbing som det tredje af seks børn. Efter syv års skolegang blev han landbrugsmedhjælper og kom siden på efterskole. Han begyndte uddannelsen til lærer i Nr. Nissum i 1959.

Han var ansat på et par folkeskoler, inden han i 1973 kom til Sønderjylland og jobbet som forstander for Rønshoved Skolehjem.

Han meldte sig straks ind i den socialdemokratiske partiforening og blev medlem af kommunalbestyrelsen i Lundtoft Kommune fra 1985.

Villy Jacobsen blev borgmester i den ellers meget borgerlige kommune efter valget i 1997. Efter fire år blev han afløst af Venstre-manden Hans Philip Tietje, men Villy Jacobsen fortsatte i politik og var medlem af byrådet i storkommunen Aabenraa i den første periode efter kommunesammenlægningen i 2007.

Han var glad for sin have derhjemme i Lundtoft, hvor han dyrkede ikke mindre end fire tønder land økologisk.

Villy Jacobsen gik højt op i børn og deres vel og vel, og han var en engageret leder af Skolehjemmet i Rønshoved, hvor børn og unge med problemer bliver hjulpet på vej.

Villy Jacobsen efterlader sin kone, Dagmar, og børnene Torsten, Berit og Kari.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce