Annonce
Billund

Lupinvænget mister sin spærring - men får chikaner

Lupinvænget har hidtil været spærret i to. Det går dog ikke længere, og spærringen vil blive fjernet. Til gengæld vil der blive lavet chikaner, så bilerne ikke kommer til at køre med al for høj fart. Arkivfoto: Martin Ravn
Det duer ikke, at Lupinvænget er spærret, da en udrykningskøretøj så risikerer at komme i klemme. Afspærringen bliver derfor fjernet, og for at holde farten nede vil Billund Kommune etablere chikaner.

Grindsted: Beboerne på Lupinvænget i Grindsted kan se frem til, at den vejspærring, der hidtil har delt vejen i to, inden længe bliver fjernet. Billund Kommune har været tvunget til at finde en løsning på problematikken, da et udrykningskøretøj kan risikere at komme i klemme, hvis det kører ind i den ene ende af Lupinvænget, men ikke kan komme til den anden ende, fordi vejen er spærret.

Billund Kommune har derfor besluttet sig for, at vejspærringen skal fjernes. Det er en løsning, som flere af beboerne på Lupinvænget tidligere har udtrykt skepsis over. De frygter, at der dermed vil blive kørt meget hurtigere på vejen. Derfor er det besluttet, at der samtidig med, at vejspærringen bliver fjernet, skal etableres chikaner, så farten kan holdes nede.

- Der er også nogle, som har sagt til mig, at vi kunne lave nogle bump, men det synes jeg ikke, at vi har så pokkers stort held med andre steder i kommunen. Det giver ofte nogle gener, når man kører over sådan et bump, fortæller Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Annonce

Der er også nogle, som har sagt til mig, at vi kunne lave nogle bump, men det synes jeg ikke, at vi har så pokkers stort held med andre steder i kommunen. Det giver ofte nogle gener, når man kører over sådan et bump.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Mellemløsning

Politikerne havde flere andre mulige løsninger at vælge imellem. En af dem var at fjerne afspærringen og lave en trafikmåling. Hvis frygten for dårlig adfærd fra bilisterne viste sig korrekt, kunne sagen tages op igen. Den løsning faldt dog ikke i politikernes smag.

- Så ville der let kunne gå et år til halvandet, inden vi fik foretaget os noget, så derfor har vi valgt at sætte chikaner op med det samme, selvom det måske kan synes at være en mellemløsning, siger Per Nyhus.

En anden løsning var at omdøbe den ene halvdel af Lupinvænget, så vejspærringen kunne bestå, men en række beboere måtte skifte adresse. Heller ikke den løsning er blevet vurderet som god.

- Hvis man kigger høringssvarene igennem, er der faktisk kun en enkelt, som synes, at det kunne være en god mulighed. Ellers mener alle de andre, at det ville være en dårlig løsning, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce