Annonce
Billund

Lupinvænget mister sin spærring - men får chikaner

Lupinvænget har hidtil været spærret i to. Det går dog ikke længere, og spærringen vil blive fjernet. Til gengæld vil der blive lavet chikaner, så bilerne ikke kommer til at køre med al for høj fart. Arkivfoto: Martin Ravn
Det duer ikke, at Lupinvænget er spærret, da en udrykningskøretøj så risikerer at komme i klemme. Afspærringen bliver derfor fjernet, og for at holde farten nede vil Billund Kommune etablere chikaner.
Annonce

Grindsted: Beboerne på Lupinvænget i Grindsted kan se frem til, at den vejspærring, der hidtil har delt vejen i to, inden længe bliver fjernet. Billund Kommune har været tvunget til at finde en løsning på problematikken, da et udrykningskøretøj kan risikere at komme i klemme, hvis det kører ind i den ene ende af Lupinvænget, men ikke kan komme til den anden ende, fordi vejen er spærret.

Billund Kommune har derfor besluttet sig for, at vejspærringen skal fjernes. Det er en løsning, som flere af beboerne på Lupinvænget tidligere har udtrykt skepsis over. De frygter, at der dermed vil blive kørt meget hurtigere på vejen. Derfor er det besluttet, at der samtidig med, at vejspærringen bliver fjernet, skal etableres chikaner, så farten kan holdes nede.

- Der er også nogle, som har sagt til mig, at vi kunne lave nogle bump, men det synes jeg ikke, at vi har så pokkers stort held med andre steder i kommunen. Det giver ofte nogle gener, når man kører over sådan et bump, fortæller Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Der er også nogle, som har sagt til mig, at vi kunne lave nogle bump, men det synes jeg ikke, at vi har så pokkers stort held med andre steder i kommunen. Det giver ofte nogle gener, når man kører over sådan et bump.

Per Nyhus (DF), formand, teknik- og miljøudvalget

Annonce

Mellemløsning

Politikerne havde flere andre mulige løsninger at vælge imellem. En af dem var at fjerne afspærringen og lave en trafikmåling. Hvis frygten for dårlig adfærd fra bilisterne viste sig korrekt, kunne sagen tages op igen. Den løsning faldt dog ikke i politikernes smag.

- Så ville der let kunne gå et år til halvandet, inden vi fik foretaget os noget, så derfor har vi valgt at sætte chikaner op med det samme, selvom det måske kan synes at være en mellemløsning, siger Per Nyhus.

En anden løsning var at omdøbe den ene halvdel af Lupinvænget, så vejspærringen kunne bestå, men en række beboere måtte skifte adresse. Heller ikke den løsning er blevet vurderet som god.

- Hvis man kigger høringssvarene igennem, er der faktisk kun en enkelt, som synes, at det kunne være en god mulighed. Ellers mener alle de andre, at det ville være en dårlig løsning, siger Per Nyhus.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce