Annonce
112

Lussinger og skubben i ryggen: Politiet standsede tre slagsmål

Politi. Arkivfoto: Michael Bager

Kolding: Sydøstjyllands Politi var til stede på de rette tidspunkter i gadebilledet natten til søndag. Betjente opdagede i tre tilfælde et begyndende slagsmål, som de nåede at standse, før det endte helt galt.

På Jernbanegade overværede de to "brushaner", som skulle vise sig at være to mænd på 18 og 19 år. Den ene mand går forbi den anden og støder ind i ham med skulderen. Den anden mand drejer rundt og skubber den første kraftigt i ryggen som gengæld. Begge mænd fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev sendt i hver deres retning.

En 16-årig pige fra Grindsted og en 18-årig mand fra Kolding kom også op at toppes i gadebilledet. Politiet ser, at pigen tildeler manden en lussing, hvorefter manden kaster et indhold af vand efter hende, og hun forsøger at sparke ud efter ham.

Klokken 00.10 om natten var der en 34-årig mand fra Vamdrup, der forsøgte at indlade sig i et slagsmål ude foran Old Irish Pub på Jernbanegade. Han sigtes også for ordensbekendtgørelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce