Annonce
forside

Lustrup løber motionsløb på Ormen

En del af Lustrupløbet foregår på den krævende og kuperede Midgårdsorm syd for Lustrup. Arkivfoto

Sportsfesten i Lustrup-Damhus indledes fredag 17. august med det traditionsrige Lustrupløbet på og omkring Midgårdsormen i Lustrup.

Lustrup: 17. august kl. 18.30 lyder startskuddet til endnu en udgave af Lustrupløbet, der løbes på og omkring den krævende Midgårdsorm syd for Lustrup.

Der er indskrivning ved forsamlingshuset mellem kl. 17 og 18, hvorefter der kan løbes en, to eller tre omgange på den 2,4 km lange rute.

Ifølge en af løbets arrangører, Ida Krogh Andersen, så har flere allerede spurgt ind til ruten, som hun mener kan løbes af alle aldre, men med visse forbehold.

- Ruten egner sig ikke rigtigt til løbe-, barne- og klapvogne, fordi vi skal løbe på små stier, over en lille bro og på den kuperede Midgårdsorm via en kælkebakke, siger Ida Krogh Andersen og tilføjer, at folk nok ikke skal regne med at sætte personlige rekorder på denne rute, fordi man bliver udfordret lidt, men til gengæld oplever noget andet end man plejer.

Det koster 50 kr. for voksne og 25. kr. for børn under 12 år at være med, og der er start ved Lustrup Forsamlingshus. Her er målet også, hvorefter der kan købes sportsboller, pølser, vand med mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce