Annonce
Aabenraa

Lydene får renæssance i Aabenraas biblioteksprogram

Astrofysiker Christina Toldbo gæster Aabenraa Bibliotek 5. september. Pressebillede

Aabenraa: Lydene har fået en renæssance, hvilket også ses i Aabenraa Bibliotekerne og kulturhusenes efterårsprogram, der udkommer 12. august.

Her er der fokus på lydene, og det kan opleves med besøg af den garvede lydbogsindlæser Karsten Pharao, workshop med en professionel podcaster, en månelanding og en ordblind, der fortæller om de mange digitale muligheder, hvor blandt andet lyde spiller en stor rolle.

Som altid er der også arrangementer med et sønderjysk islæt, og denne gang er der både sønderjysk mad og en sønderjysk forfatter på menuen i form af Anna Elisabeth Jessen, der har skrevet bogen ”Om hundrede år- En sønderjysk familiekrønike”.

Programmet kommer også rundt om litteraturen, børne- og familievenlige lærerige oplevelser og et besøg af Jesper Theilgaard, der vil gøre deltagerne klogere på klimaforandringerne.

Det fysiske program kan hentes på alle bibliotekerne og i Nygadehuset fra mandag den 12. august klokken otte, hvor billetsalget for alle arrangementer også åbner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidt vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce