Annonce
Tønder

Lydkunst i kloaken

I perioden fra den 26. marts til den 3. maj afprøves en lydinstallation på multipladsen i Skærbæk. Lydinstallationens titel er ´Jeg kan huske ®Skærbæk´ og er en del af byfornyelsen i byen. Foto: Lars Detlef

Historier fra Skærbæk og lyde fra Skærbæk er samlet i en lydinstallation, som sendes ud af seks brønde på den nye multiplads i Skærbæk.

Skærbæk: Det første resultat af Skærbæk Kunststrategi er netop blevet klar til at blive afprøvet.

´Jeg kan huske ®Skærbæk´ er et kunstprojekt af lydkunstneren Hans Sydow i samarbejde med byens borgere. I forbindelse med byfornyelsen er der installeret et multikanals højttaleranlæg i seks brønde på Multipladsen.

Der er tale om en byrumsinstallation, hvor folk der kender byen, har delt en kort personlig hverdagserindring om et sted i byen, som har en særlig betydning for dem. De fortæller deres egen historie. Historierne starter alle med ordene »Jeg kan huske ...«. Torsdag den 26. april og en uge frem, afprøves installationen.

Christel Ebsen er projektleder på byfornyelsen, og hun er glad for, at kunstværket nu snart kan opleves.

- Nu er et første resultat af Skærbæk Kunststrategi klar til at blive afprøvet. Resultatet af vinterens workshops er 12 lydportrætter, som alle starter med en kort fortælling og derefter foldes ud i højttaleranlægget. De tolv lydportrætter er programmeret til afspilning mellem kl. 9 og kl. 18, en gang hver hele time af ca. 15 minutters varighed, forklarer Christel Ebsen, der håber, at borgerne og også turisterne vil tage godt imod projektet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Sydjylland

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce