Annonce
Team Esbjerg

Lykkelig Team Esbjerg-cheftræner: Stor, stor kredit til hele spillertruppen

I sidste uge forlængede Marit Røsberg Jacobsen aftalen med Team Esbjerg i to år. Flere forlængelser kan være på vej indenfor den nærmeste fremtid. Foto: André Thorup
13 kampe. 26 point. Team Esbjerg buldrer fortsat uimodståeligt derudaf i ligaen, og Jesper Jensen sender store roser til sine spillere.

TEAM ESBJERG: - Vi har en meget, meget homogen spillertrup. En spillertrup, der hjælper hinanden og giver plads. En spillertrup, der kan lide at være sammen.

Cheftræner Jesper Jensen sendte straks roserne videre til sine spillere, da han skulle sætte ord på en imponerende første halvdel af grundspillet, der altså har resulteret i lutter sejre.

Team Esbjerg har nu seks point ned til København og Odense og ikke mindre end ni point ned til Herning-Ikast og Viborg.

- Det er vi selvfølgelig glade for. Det er klart, men vi kigger jo på os selv. Og det handler ikke om at være på førstepladsen til julepausen. Det handler om at stå så skarpt som overhovedet muligt, når der skal spilles om guld, understreger Jesper Jensen.

Den succesfulde Team Esbjerg-træner sender i løbet af få dage en del af sine spillere afsted i retning af VM-slutrunden i Japan, men ville han egentlig foretrække bare at spille videre, når det nu går så godt i både den hjemlige liga og Champions League.

- Rent spillemæssigt ville det være fint at fortsætte, men det bliver helt sikkert godt med en pause. Vi har trukket store veksler på mange af vores spillere.

Men der er en sidste kamp i 2019 på søndag, hvor polske Lublin kommer på besøg i Blue Water Dokken til den sidste af de seks kampe i den indledende pulje i Champions League. Polakkerne kan ikke nå noget, mens Team Esbjerg er sikret videre avancement i turneringen med fire point med over i hovedrunden.

- Vi spiller for at vinde, men vi vil gøre det på samme måde som mod Skanderborg. Vi kommer til at skifte meget ud.

Stærke Vilde Mortensen Ingstad sad over mod Skanderborg på grund af dårlig ryg, og hun kommer heller ikke i aktion på søndag.

- Hun er allerede rejst hjem til Norge for at få behandling, så det er rigtig fint. Vilde spiller heller ikke VM i denne omgang.

Fornylig forlængede Team Esbjerg aftalen med Marit Røsberg Jacobsen, og der kan være flere aftaler på vej i den kommende tid.

- Vi taler med alle spillere, inden de rejser. Tingene sker stepvis, og meget mere kan jeg ikke sige om det lige nu. Men vi er da positive.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce