Annonce
Sport

Lykkelige Gemke er i Denmark Open-kvartfinale: Helt vildt

Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix
Undertippede Rasmus Gemke slog verdens nummer seks i Denmark Open og er i kvartfinalen.

En af de største sejre i karrieren.

Sådan beskriver den danske badmintonspiller Rasmus Gemke triumfen, da han torsdag slog sjetteseedede Jonatan Christie fra Indonesien i to sæt i Denmark Open.

Sejren giver Gemke, der er nummer 22 i verden, en plads i kvartfinalen.

- Det er helt vildt. Det er en turnering, jeg har fulgt med i, siden jeg var helt lille, og nu står jeg i kvartfinalen.

- Christie er en af de bedste i verden og har gjort det rigtig godt på det seneste, så det er helt vildt at slå ham, siger Gemke.

Han vandt kampen med 21-17, 23-21, og specielt slutningen blev yderst nervepirrende, da Gemke først missede en matchbold på en servefejl, og Christie kort efter missede en sætbold.

Men til sidst sikrede danskeren sig sejren med et hårdt smash langs sidelinjen og kastede sig i gulvet med næverne knyttet og jublede sammen med den udsolgte arena i Odense.

- Det var virkelig intenst til sidst. Der var en masse tanker, der fløj gennem mit hoved, og jeg kunne godt mærke, at jeg rystede en lille smule på armen, og det var en vanvittig forløsning, da jeg endelig fik den slået ned, siger Gemke.

Han var både i første og andet sæt bagud med fire-fem point, men leverede begge gange et flot comeback, og det var i sidste ende med til at knække Jonatan Christie, forklarer indoneseren selv.

- Tillykke til Rasmus. Han spillede rigtig godt.

- At han fik de comeback, som han gjorde, betød, at han pressede mig meget, og det var det, der gjorde udslaget i denne kamp, som jeg er nødt til at tage ved lære af, siger Christie.

Rasmus Gemke skal i kvartfinalen op mod verdensetteren Kento Momota fra Japan.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce