Annonce
Ribe-Esbjerg HH

Lyncomeback åbner landsholdsdør på klem for Jacob Holm

Jacob Holm håber at trække i den rød-hvide landsholdstrøje i oktober efter sit lyncomeback for Füchse Berlin. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den tidligere Ribe-Esbjerg-spiller, Jacob Holm, fik i weekenden comeback for Füchse Berlin efter en knæoperation. Venstrebacken håber på landsholdsudtagelse i oktober.

COMEBACK: Egentlig pegede de bedste prognoser på et comeback i kampen mod Stuttgart på lørdag, men Jacob Holm snød prognoserne.

Den danske venstreback fik efter en knæskade comeback for Füchse Berlin, da det tyske hold i søndags besejrede Frisch auf Göppingen med 28-25 på udebane.

- Jeg kom ind og fik et kvarter, så det er ved at være på 100 procent igen. Jeg satser også på at være med i weekenden, siger Jacob Holm på telefon fra Berlin.

Den tidligere Ribe-Esbjerg-spiller scorede tre mål på tre forsøg, og han fortæller, at det er planen at optrappe spilletiden de kommende uger.

- Der er ingen tvivl om, at det stadig ikke er på 100 procent, og jeg vil nok ikke kunne spille 60 minutter på fuld smadder endnu. Jeg satser på, at det bliver lidt det samme i weekenden, og så håber jeg på, at jeg i næste weekend i Lemgo vil kunne begynde at få lidt større indhop. Indtil nu er genoptræningen bare gået fremad fra dag til dag, og det føler jeg, det bliver ved med, siger Jacob Holm.

- Jeg er glad for, det er gået så hurtigt. Der er gået tre uger fra operationen, til jeg kunne spille igen. Det er hurtigt af en meniskskade, så jeg er glad for, at genoptræningen er gået så hurtigt. Jeg fik at vide, at det kunne tage op til seks uger.

Annonce

Landskampe i oktober

Det danske landshold samles i slutningen af oktober, og Jacob Holm håber at overbevise landstræner Nikolaj Jacobsen om, at hans navn skal være på listen over de spillere, der bliver udtaget til kampene mod Frankrig samt vinderen af Norge-Spanien i Bygma Cup, der spilles i Aarhus og Aalborg den 24. og den 26. oktober.

Holm har været i kontakt med landstræneren i løbet af sensommeren og efteråret.

- Jeg skrev både med Nikolaj, da jeg blev skadet og opereret, og så skrev jeg kort med ham efter kampen i weekenden, så jeg tænker, at hvis jeg gør det godt, så er der en mulighed for at blive udtaget til de kampe, siger Holm.

- Vi er jo mange om buddet, men der er i hvert fald mulighed for det, hvis jeg gør det godt i kampene.

Jacob Holm er gået glip af et par pokalkampe samt tre Bundeligakampe. Uden Holm på holdkortet tabte Füchse to af sine tre første kampe i Bundesligaen, hvor berlinerne ligger på ottendepladsen med fire point efter fire kampe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];