Annonce
Sport

Lyngby deler med AGF og bryder aarhusiansk sejrsstime

Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix
Sejrsstimen på fire superligakampe i træk for AGF blev søndag brudt, da holdet spillede 1-1 mod Lyngby.

AGF's sejrsstime på fire kampe i streg stoppede søndag, da Lyngby var på besøg og fik 1-1 med hjem fra Aarhus i 3F Superligaen.

I første halvleg var hjemmeholdet dominerende, mens der i anden halvleg var mindre forskel på de to hold.

Hverken AGF eller Lyngby formåede at skabe mange oplagte målchancer, og derfor endte kampen 1-1 på to mål scoret i første halvleg.

Resultatet betyder, at AGF fortsat er nummer tre i tabellen med 33 point for 19 kampe, inden de resterende kampe i runden er færdigspillede, mens Lyngby er på niendepladsen med 25 point.

Hjemmeholdet startede kampen bedst, men det var Lyngby, der først kunne juble allerede i det sjette minut.

Udeholdets kreative offensivspiller Rezan Corlu tog en lang solotur fra midten af banen, inden han fra kanten af feltet sparkede bolden ned i hjørnet.

Efter scoringen sad AGF på spillet, og det kastede også et udligningsmål af sig efter 28 minutter.

Et frispark blev reddet af Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen og ramte overliggeren, hvorefter spidsangriber Patrick Mortensen nemt kunne heade returbolden i mål til 1-1.

Efter pausen fordelte spillet sig ligeligt mellem de to hold, men både AGF og Lyngby havde problemer med at spille sig frem til de helt store målchancer.

Derfor var det dødbolde, der kom til at præge anden halvleg, hvor ingen af holdene for alvor satsede på at få de tre point.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce