Annonce
Sport

Lyngby fuldender stærkt efterår med ny hjemmesejr

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Lyngby sluttede et flot efterår i Superligaen af med endnu en hjemmesejr, da holdet slog Silkeborg med 1-0.

Lyngby har vist gode takter i 3F Superligaen i denne sæson og sluttede søndag efteråret af med en noget heldig sejr på 1-0 over Silkeborg.

Gæsterne fra Silkeborg var bedst i første halvleg, men formåede ikke at udnytte overtaget, og Marcel Rømer sikrede efter pausen Lyngby de tre point.

Lyngbys sejr blev sikret hjemme på Lyngby Stadion, hvor Lyngby nu har vundet syv sejre og har hentet 22 af holdets 28 point i efteråret. Oprykkerne overvintrer dermed tæt på top-6.

Med nederlaget kan medoprykkerne fra Silkeborg gå på vinterpause på Superligaens sidsteplads med ti point.

Silkeborg kom før pausen både frem til de fleste og bedste chancer, mens Lyngby slet ikke fik gang i spillet i de første 45 minutter.

Kort før pausen kom første halvlegs højdepunkt, da et koks i Lyngby-forsvaret gav Silkeborg-topscorer Ronnie Schwartz frit skud mod et tomt mål nogle meter fra feltet.

Schwartz ramte målet og skulle til at juble, men den unge Lyngby-forsvarer Frederik Winther kom stormede og fik på forrygende vis forhindret et mål. Den aktion gav klapsalver fra de fleste på stadion, også fra Ronnie Schwartz.

Lyngby-træner Christian Nielsen tog konsekvensen af den dårlige første halvleg og ændrede fra anden halvlegs start formation fra 3-5-2 til 4-3-3.

På den tunge og knoldede bane satte Lyngby sig på spillet, og efter en times spil modtog midtbanespiller Marcel Rømer bolden på kanten af feltet og sparkede den flot i nettet efter fornemt forarbejde af Rezan Corlu.

Silkeborg pressede efterfølgende på for en udligning, men symptomatisk for efteråret blev det aldrig til noget for de hårdt prøvede gæster.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];