Annonce
Billund

Lynge og hans veteranbiler er med i ny dansk film om Flemming Bamse Jørgensen: - Det vigtigste var bare, jeg ikke havde en moderne frisure

Det er blandt andet denne Mercedes 220 fra 1972, Lynge Søndergaard-Jørgensen skal have med til Aarhus. Bilen er stadig til salg, men som kommende ejer skal man vente til efter optagelserne, inden den kan afhentes. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Lynge Søndergaard-Jørgensen bidrager med både sig selv og sine biler i ny dansk spillefilm om den folkekære musiker Flemming Bamse Jørgensen.

Vandel: I januar 2023 får en film om Flemming Bamse Jørgensens liv premiere med navne som Anders W. Berthelsen, Lars Ranthe og Johannes Nymark på rollelisten.

Kigger man som seer rigtig godt efter, vil der muligvis også være en lokalkending at spotte i baggrunden. Den tidligere ejer af Lynges Auto i Billund og nu selvstændig ejer af De gamles hjem, Lynge Søndergaard-Jørgensen, skal være statist i den kommende danske film.

- Jeg vidste først for nylig, at filmen handler om Flemming Bamse Jørgensen. Indtil da vidste jeg kun, den ville handle om kendte danskere i Aarhus, og selvom min kone og jeg gættede flere gange, havde vi aldrig gættet på Bamse, siger Lynge Søndergaard-Jørgensen.

Annonce

I første omgang var det dog ikke Lynge, som filmselskabet Nimbus Film var interesseret i, men derimod hans veteranbiler. Filmselskabet søgte biler fra 60'erne og 70'erne, og efter at have sendt et par billeder af sted, vendte Nimbus Film tilbage. De var interesseret i fire biler og en longjohn-cykel.

Derfor skal Lynge Søndergaard-Jørgensen nu i tre dage hen over efteråret til Aarhus med de udvalgte biler. Det er også det eneste, han på nuværende tidspunkt ved.

- Jeg ved ikke, om bilerne skal køre eller stå stille i gadebilledet, fortæller han.

Ingen moderne frisure

Når nu bilerne alligevel skulle til Aarhus, blev Lynge også tilbudt at være statist i den kommende film, hvilket han takkede ja til.

- Det vigtigste var bare, jeg ikke havde en moderne frisure, siger han og ler, mens han peger på sin tidløse frisure.

Det er ikke første gang, Lynge Søndergaard-Jørgensen skal stå foran et kamera. Han har blandt medvirket i et auktionsprogram på DR1, da han arrangerede en auktion for veteranbiler i Billund.

Filmen om Flemming Bamse Jørgensen bliver den første spillefim, veteranbilsentusiasten skal deltage i.

Det vigtigste var bare, jeg ikke havde en moderne frisure

Lynge Søndergaard-Jørgensen

Lynge Søndergaard-Jørgensen solgte pr. 1. september sit værksted i Billund til Christian Mikkelsen og arbejder i dag på fuldtid i sit værksted ved privaten i Vandel. En beslutning, han ikke har fortrudt.

- Jeg nyder friheden. Det ville for eksempel ikke have være muligt at deltage i filmen med et værksted i Billund, siger Lynge.

Annonce
Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-målscorer: Vi kan bruge præstationen til en hel masse

Kultur

Anne var ved at give op: Hun drømmer om at byen bliver lige så levende, som da hun var barn

Danmark For abonnenter

Kommunalvalg på vej: De nære ting, der fylder vores hverdag, bestemmer, hvor vi sætter krydset

Billund

Efter et kræftforløb lytter behandler mere til sin egen krop: - Vi behandlere giver vores klienter en masse gode råd, men vi glemmer at passe på os selv.

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Grundfos-topchef er træt af at blive kaldt 'arvingen': - Jeg slider og slæber

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Højdramatisk superligaaften i Haderslev: Det holdt hårdt for SønderjyskE, men det holdt

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

JV's videoanalyse: Derfor formåede SønderjyskE at hive et enkelt point i land mod FC København

Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Annonce