Annonce
Billund

Lynghedens Lykkebørn blev årets forening i Billund Kommune

Lynghedens Lykkebørn blev årets forening i Billund Kommune. PR-foto: Billund Kommune
160 frivillige var med til fest fredag, da Lynghedens Lykkebørn blev kåret som årets forening.

Billund Kommune: "Lynghedens Lykkebørn" fik prisen som Årets Forening i Billund Kommune.

Det skete, da der fredag den 27. september - også kendt from Frivillig Fredag - var fest for frivillige i Billund Kommune.

Prisen gives til en forening, der inden for det sociale område har markeret sig på særlig vis eller været med til at tænke nyt eller taget spændende initiativer. Lynghedens Lykkebørn fik prisen for her i 2019 at have startet et håndboldhold for børn med særlige behov.

Annonce
Der var mødt 160 frivillige op til festen, som blev holdt i Billund Idrætscenter. PR-foto: Billund Kommune

Politikerne serverede kaffen

160 frivillige fra 33 vidt forskellige foreninger var med til festen fredag, som var arrangeret af kommunens frivilligråd. Snakken gik højt ved bordene over kaffen, og Karina og David Holgersen bidrog til den gode stemning med festlig musik og sang mellem taler og uddeling af prisen.

- Hver eneste forening og hver eneste frivillig gør en forskel, og I er uden tvivl med til at øge livskvaliteten for rigtig mange medborgere, lød det fra borgmester Ib Kristensen (V) i sin tale til de fremmødte frivillige, ifølge en pressemeddelelse fra Billund Kommune.

Borgmesteren var sammen med 10 andre medlemmer af byrådet på arbejde fredag aften, hvor politikerne serverede for de mange frivillige og på den måde takkede for den indsats, de gør for borgerne i Billund Kommune.

De frivillige kom både fra børne-, ældre- og handicapområdet. Også spejder-, idræts- og patientforeninger var repræsenteret. Derfor blev en del af aftenen brugt på at lære hinanden at kende på tværs af foreninger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Sydjylland

Flysager hober sig op i byretter: SF vil have justitsministeren på banen

Annonce