Annonce
Vejen

Lyntest for covid-19: Fra 1. februar skal Vejen-borgere til Esbjerg eller Vejle for at få en podningpind i næsen

31. januar er det sidste chance for at få foretaget en lyntest for covid-19 i Vejen Idrætscenter. Arkivfoto: Christian Baadsgaard
Falcks lyntestcenter for covid-19 i Vejen Idrætscenter lukker 31. januar. Efterfølgende må man køre lidt længere. Carelink, der overtager opgaven for Region Syd, har også målrettede, mobile testenheder.
Annonce

Vejen: En podning i næsen med en podningpind. Det tager vel højest 10 sekunder. Det endelig svar kommer indenfor en halv time. Der er masser af plads og absolut ingen ventetid, opdagede journalisten ved selvsyn, da han tog turen forbi Falcks testcenter for covid-19 i sidste uge ved middagstid. Parkeringspladsen var nærmest øde, og seancen var mindre ubehageligt end forventet.

Men 31. januar er det sidste chance for at få taget en lyntest her og nu for covid-19 uden tidsbestilling i Falcks testcenter i Vejen Idrætscenter.

1. februar overtager Carelink opgaven for Region Syddanmark, og for borgere i Vejen Kommune bliver de nærmeste stationære testcentre for de såkaldte lyntest i Esbjerg, Aabenraa og Vejle.

- Vores aftale med regionen indebærer, at der skal være fem stationære testcentre jævnt fordelt i regionen. Vi skal være i grænseområdet, vi skal være vestpå, vil skal være i Trekantområdet, og vi skal være på Fyn, oplyser Brian Rosenberg, der er administrerende direktør for udbyderen Carelink.

Der bliver tale om fem eller seks testcentre. Carelink skal kunne levere 21.000 test om dagen. 60 procent af kapaciteten skal være mobil.

- Vi kan komme ud på skoler, gymnasier, offentlige institutioner eller hvor, vi bliver bedt om at teste. Der bliver en høj grad af mobilitet, siger Brian Rosenberg.

Annonce

Travlhed i uge 52

Falck, der varetager opgaven for Region Syddanmark, har siden 12. december foretaget 148.000 i hele regionen.

De nuværende testcentre har en kapacitet på 50.000 test om dagen. Og der er rigeligt med plads.

- I uge 50 testede vi 2000. I uge 52 op til jul og nytår havde vi ekstra travlt alle steder og nåede op på 40.000 test. I uge 2 lå tallet på 18.963, oplyser pressechef Lone Nedergaard fra Falck.

Falck ønsker ikke at oplyse antallet af test fra de forskellige testcentre. Men Vejen Kommune anslås til at tegne sig for ca. 10 procent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce