Annonce
Esbjerg

Lyntest rykker til Sædding: Stort testcenter lukker på Limfjordsvej

Den gradvise genåbning har givet lange køer og ventetid. Sædding Centrets lokaler og de overdækkede arealer til  de ventede personer betyder, at der oprustes her, mens Carelinks testcenter på Limfjordsvej lukkes ned fra lukketid om aftenen pinsesøndag. Foto: Ken Mathiesen
Trafikkaos med parkerede biler, tung trafik og lange køer ind over naboernes grunde er årsag til, at Carelink flytter testcenter fra Kjersing til Sædding Centret.

Esbjerg:  Så er trafik- og køkaos ved Limfjordsvej snart slut. Testcentret lukker pinsesøndag om aftenen, og mandag åbner man med endnu større kapacitet i Sædding Centret.

Carelink etablerer deres vestjyske hovedkvarter i centret sammen med 14 ekstra testkabiner til lyntest ud over de eksisterende 10.

Samtidig lukkes testcentret og de 11 kabiner på Limfjordsvej.

Annonce


Det trafikale kaos og pres blev for stort

Simon Dahl Verner, Carelinks testcenterchef i Esbjerg


- Vi har været glade for lokalerne på Limfjordsvej, men efterhånden som Danmark lukker op, og det bliver mere behov for test, så er det trafikale kaos og pres blev for stort, siger Carelinks testcenterchef i Esbjerg, Simon Dahl Verner.

Som mange har oplevet, har det været svært at styre trafikken i industriområdet i Kjersing.

- De mange mennesker og biler har været til stor gene for vores naboer. Det handler også om sikkerhed i forhold til den tunge trafik. Der har været problemer med parkering til de mange, der skal testes. Der har ikke været plads til, at man har kunne parkere korrekt, selv om vi har haft guider ude, forklare testcenterchefen.

Køen rykker indendørs

Hvis det er teknisk muligt, bliver der en samlet kø i Sædding Centeret til de ti gamle testkabiner og de 14 nye. Det gøres ved at skære hul i en mur ned mellem to forretningslokaler, hvis det er muligt.

Mens der kun var meget lidt køplads indendørs på Limfjordsvej, vil køen i Sædding Centret forløbe indendørs.

Åbningstiderne bliver som på Limfjordsvej, og testcenterchef Simon Dahl Verner opfordrer folk til at vælge de mindst belastede tidspunkter og tjekke åbningstider på coronasmitte.dk.

For nogle kan det være en fordel at køre til et teststed, der ligger tættere på i nabokommunen.

I Gjesing-området vil der stadig være mulighed for lyntest i Cafeteriet ved Skovbo, Ved Skoven 41.

Annonce

God p-plads og sti- og busforbindelser

Mens kun få cyklede til testcentret i industrikvarteret på Limfjordsvej i Kjersing, er der gode stiforbindelser til Sædding Centret, som også betjenes af mange busser - og så har centret kæmpe parkeringsplads.

I lokaler ved Fakta bliver der lager og kontorer, ligesom Carelinks mobile testbiler samles her.

Arbejdet med at indrette lokalet til testcenter ved Torvet i Sædding Centret nær apoteket er allerede i fuld gang, der lægges gulve lørdag, og mandag klokken 7 åbner man med de 14 teststationer, der afløser de 11 i Kjersing.

Der er naturligvis en økonomisk rationaliseringsgevinst ved at sammenlægge de to store teststeder, men lukningen på Limfjordsvej sker først og fremmest af hensyn til naboerne.

Samtidig er håbet, at det vil betyde kortere ventetid og kortere kø til test.

- Det er træls med ventetid, men f.eks. nu ved middagstid er der ingen kø her i Sædding Centret, så hvis folk er lidt fleksible, kan man godt undgå at vente længe, siger testcenterchefen.

Simon Dahl Verner mener, at ventetider over en time er meget sjældne, og forklarer, at alle, der kommer før lukketid og står i kø, typisk vil blive testes, inden teststedet lukkes. Kommer man i sidste øjeblik, kan man dog blive mødt med et skilt ved køens start om, at der ikke testes flere i dag.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce