Annonce
Sønderborg

Lys i en mørk tid: Julen får lov at hænge lidt endnu

Julebelysningen med hjerter og kroner blev hængt op i november og er helt ny. Nu får den ekstraordinært lov at hænge til 1. februar. Arkivfoto: Henrik Rath
Normalt tager handelsforeningen, Vores Sønderborg, julebelysningen ned senest i starten af januar. Men i år får den en måneds tid ekstra i levetid for at sprede lys i en på flere måder mørk tid. Foreningen planlægger lige nu tiltag, hvor man kan være sammen hver for sig.
Annonce

Sønderborg: Man synger godt nok, at julen varer lige til påske, mens andre højst trækker den til Helligtrekonger 6. januar. Det er normalt også det tidspunkt, hvor handelsforeningen, Vores Sønderborg, senest har slukket for og pillet julebelysningen ned.

Men som flere har bemærket, så hænger den i midtbyens gader endnu - oven i købet med lys i.

- Vi har taget en beslutning om at lade den hænge til 1. februar. Det er en mørk tid på flere måder, og vi vælger at tro, at alle godt kan bruge lidt hyggeligt lys at se på i den her nedlukkede tid, siger city manager i Vores Sønderborg, Axel Nielsen.

Foreningen investerede sidste år omkring 250.000 kroner i den nye belysning, der erstattede de kun tre år gamle store lysekroner med det kølige blålige lys. De nye kongekroner og hjerter har et mere varmt lys. Pærerne er energibesparende LED, som har et lavt strømforbrug.

Annonce

Hvad kan vi lave?

Stemningen blandt de forretningsdrivende er selvsagt lidt trykket, nu hvor den restriktive nedlukning er forlænget til foreløbig 7. februar.

- Det er længe, men nogle bruger den heldigvis også til at få lavet ting som for eksempel istandsættelser og ombygninger. Hos os fordyber vi os lige nu en del i de sociale medier som Instagram og Facebook, hvor vi øver os på at arrangere ting, hvor vi kan være sammen hver for sig, forklarer Axel Nielsen, som regner med snart at kunne melde ud, hvad det går ud på.


Vi har taget en beslutning om at lade den hænge til 1. februar. Det er en mørk tid på flere måder, og vi vælger at tro, at alle godt kan bruge lidt hyggeligt lys at se på i den her nedlukkede tid.

City manager i Vores Sønderborg, Axel Nielsen


Foreningen har med vilje ikke planlagt så meget andet, så man undgår at skulle aflyse noget, folk ville gå og glæde sig til. Det gælder blandt andet aktiviteter i skolernes vinterferie i uge syv midt i februar.

- Vi har dog turde tænke til hen i maj, hvor vi håber at kunne gennemføre en af de populære By Night-aftener, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce