Annonce
Esbjerg

Lys i lygten ved Brammings skøjtesøer

Jørgen Holberg, formand for Bramming Lokalråd, glæder sig over, at projektet med renovering af skøjtesøerne nu er nået helt i mål - symboliseret ved, at lyset rundt om søerne blev tændt i denne uge. Arkivfoto: Chresten Bergh.
I denne uge blev lyset tændt rundt om skøjtesøerne i Bramming, og lokalrådet arbejder nu med et større indvielsesarrangement i september.

BRAMMING: Sent tirsdag aften i denne uge blev lyset for første gang tændt rundt om Skøjtesøerne i Bramming, og dermed er det projekt med en totalrenovering af søerne, som Bramming Lokalråd har arbejdet på i flere år kommet helt i hus.

Efter at søerne blev oprenset og renoveret sidste efterår og vinter har søerne været et yndet mål for både Brammings borgere og byens gæster, og formanden for Bramming Lokalråd, Jørgen Holberg, er ikke i tvivl om, at Esbjerg Kommune af samme grund høster stor kredit blandt borgerne i Bramming.

- Jeg færdes ofte selv rundt om søerne, og når man går der, møder man masser af andre Bramming-borgere og gæster i byen. Skøjtesøerne er et åndehul, og nu er området blevet præsentabelt og indbydende. Da området forfaldt og groede til var det en torn i øjet på os i Bramming. Nu er området en pryd for øjet - og sådan skal det gerne blive ved med at være. Derfor har vi alle sammen et fælles ansvar for, at området forbliver i pæn stand, konstaterer Jørgen Holberg.

Han og resten af lokalrådet arbejder på et stort indvielsesarrangement, som holdes fredag den 13. september om aftenen. Et arrangement, som gerne skal kunne tiltrække det halve af Bramming til at markere renoveringen af Skøjtesøerne.

De 300.000 kroner belysningen rundt om søerne har kostet har lokalrådet skaffet via søgning af fonde. SE's Væktspulje har givet 150.000 kroner. Esbjerg Kommune har givet 95.000 kroner. Claus Sørensens Fond bidrog med 20.000 kroner, og et tilsvarende beløb kom fra Lida og Oskar Nielsens Fond, mens Grethe Marie Justesens Fond har givet 15.000 kroner.

Annonce
Lyset rundt omm skøjtesøerne blev tændt første gang tirsdag aften. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce