Annonce
Aabenraa

Lys mellem isflager sættes i stand

Teknisk udvalg har besluttet at genetablere lyset mellem isflagerne på Sønderstrand i Aabenraa.

Et flertal på fem ud af syv medlemmer af teknisk udvalg har vedtaget at genetablere lyset mellem isflagerne på Sønderstrand. Det koster kommunen 350.000 kroner.

AABENRAA: Isflagerne langs Sønderstrand var oprindeligt forsynet med belysning, men lysene har ikke virket de senere år.

Nu har et flertal i teknisk udvalg imidlertid besluttet, at lysene, der er placeret mellem de enkelte isflager, skal renoveres. Den nye belysning vil være billigere i drift end den gamle, men det vil koste kommunen 350.000 kroner at få lyset tændt igen.

Sagen blev også drøftet i udvalget i foråret, og den kom senere i byrådet, fordi Ejler Schütt (DF) anmodede om det. Her blev det så besluttet, at teknisk udvalg skulle se nærmere på alternative løsninger.

Forvaltningen har siden lavet seks forskellige løsningsforslag. Teknisk udvalg har nu besluttet sig for det forslag, der simpelt hen går ud på at genetablere belysningen.

Christian G. Lauridsen (DF) og Jens Wistoft (V) stemte imod, idet de mener, at belysningen i isflagerne er en alt for dyr konstruktion.

De to politikere vil dog ikke forlange sagen i byrådet en gang til.

- Vi er enige om, at sagen bør slutte nu med udvalgets beslutning, siger Bent Sørensen (V), der er formand for teknisk udvalg.

Promenade langs vandet

I forbindelse med renoveringen af Sønderstrand for godt ti år siden, blev der etableret en promenade langs stranden bestående af beton, der blev udformet som isflager. Mellem de enkelte flager er der etableret belysning.Men på grund af vejr og vind har lyset ikke virket de senere år.

Teknisk udvalg har nu valgt en løsning, der betyder, at isflagerne bevarer deres oprindelige udseende - inklusive belysning.

Andre muligheder

En af de øvrige muligheder, som teknisk forvaltning har fundet frem til, går ud på at afmontere belysningen mellem isflagerne, og i stedet lave pullerter med lys langs isflagerne, men det viser sig faktisk at blive nogenlunde lige så dyrt, som at genetablere lyset mellem isflagerne.

Den billigste løsning ville være blot at afmontere lyset mellem isflagerne, og undlade at etablere nyt lys. Det ville koste 50.000 kroner. Men det ville så betyde, at der ikke længere var lys langs isflagerne, som er en meget benyttet vandresti langs vandet mellem Sønderstrand og Kallemosen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Erhverv For abonnenter

Biogas-virksomhed efter voldsomt stigende gaspriser: Priserne på organisk affald stiger også helt vildt

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Se videoen med kite-surfing på oversvømmelserne: Flere har taget en hurtig tur på regnmasserne

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-producent af malkeudstyr er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Tønder

Vilde fugle i Vadehavet er blevet smittet med fugleinfluenza

Annonce