Annonce
Aabenraa

Lys mellem isflager sættes i stand

Teknisk udvalg har besluttet at genetablere lyset mellem isflagerne på Sønderstrand i Aabenraa.

Et flertal på fem ud af syv medlemmer af teknisk udvalg har vedtaget at genetablere lyset mellem isflagerne på Sønderstrand. Det koster kommunen 350.000 kroner.

AABENRAA: Isflagerne langs Sønderstrand var oprindeligt forsynet med belysning, men lysene har ikke virket de senere år.

Nu har et flertal i teknisk udvalg imidlertid besluttet, at lysene, der er placeret mellem de enkelte isflager, skal renoveres. Den nye belysning vil være billigere i drift end den gamle, men det vil koste kommunen 350.000 kroner at få lyset tændt igen.

Sagen blev også drøftet i udvalget i foråret, og den kom senere i byrådet, fordi Ejler Schütt (DF) anmodede om det. Her blev det så besluttet, at teknisk udvalg skulle se nærmere på alternative løsninger.

Forvaltningen har siden lavet seks forskellige løsningsforslag. Teknisk udvalg har nu besluttet sig for det forslag, der simpelt hen går ud på at genetablere belysningen.

Christian G. Lauridsen (DF) og Jens Wistoft (V) stemte imod, idet de mener, at belysningen i isflagerne er en alt for dyr konstruktion.

De to politikere vil dog ikke forlange sagen i byrådet en gang til.

- Vi er enige om, at sagen bør slutte nu med udvalgets beslutning, siger Bent Sørensen (V), der er formand for teknisk udvalg.

Annonce

Promenade langs vandet

I forbindelse med renoveringen af Sønderstrand for godt ti år siden, blev der etableret en promenade langs stranden bestående af beton, der blev udformet som isflager. Mellem de enkelte flager er der etableret belysning.Men på grund af vejr og vind har lyset ikke virket de senere år.

Teknisk udvalg har nu valgt en løsning, der betyder, at isflagerne bevarer deres oprindelige udseende - inklusive belysning.

Andre muligheder

En af de øvrige muligheder, som teknisk forvaltning har fundet frem til, går ud på at afmontere belysningen mellem isflagerne, og i stedet lave pullerter med lys langs isflagerne, men det viser sig faktisk at blive nogenlunde lige så dyrt, som at genetablere lyset mellem isflagerne.

Den billigste løsning ville være blot at afmontere lyset mellem isflagerne, og undlade at etablere nyt lys. Det ville koste 50.000 kroner. Men det ville så betyde, at der ikke længere var lys langs isflagerne, som er en meget benyttet vandresti langs vandet mellem Sønderstrand og Kallemosen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce