Annonce
112

Lystbåde løsnet så de drev ned ad åen: Sejlere frustrerede over tre gange hærværk

Dan Spangsberg og Dorit Frederiksen efter tredje weekend med hærværk. Foto: Morten Nielsen
Motorbådene i Varde er store og dyre. Når nattelivet lukker på de lyse sommermorgener, så begås der hærværk mod bådene. Det har desværre været tendensen denne sommer.

Varde: I de seneste tre weekender er en række af lystbåde samt udflugtsbåden Æ Skiw ramt af hærværk på havnen i Varde.

Værst var det i weekenden for en uge siden, da fem både fik fjernet fortøjningerne. Én af motorbådene drev cirka 500 meter ned ad åen, hvor den altså blev fundet. Heldigvis blev båden ikke beskadiget, og den beskadigede heller ikke andre både eller ting, da den drev herreløs med strømmen.

Turbåden Æ Skiw blev også løsnet, så den kun hang i en ledning. De øvrige tre både var låst med wire og hængelås, så det på den måde ikke var nok at fjerne fortøjningerne. Skibene hang i låsen.

I den båd, der drev, var der forsøg på at komme i maskinrummet, men et muligt forsøg på at få motoren i gang mislykkedes.

Annonce
Vi har nu politianmeldt hærværket i de tre weekender.

Dorit Frederiksen, kasserer, Varde Sejlklub

Hærværk mod ti både

I denne weekend har cirka ti både været udsat for hærværk. Fra den ene båd er der stjålet en brandslukker - en pulverslukker - og den er tømt ud over siderne på en række både.

Blandt andre har formanden for Varde Sejlklub, Dan Spangsberg, fået sin båd sprayet til med pulver.

- Det kan vaskes af, siger Dan Spangsberg.

Men det kræver noget knofedt.

Fælles for hærværket mod ti både i weekenden er, at kistebænke og køleskabe er rodet igennem. Pudsigt nok lod man nogle øl stå, oplyser Dan Spangsberg, som fik åbnet køleskabet.

Svært at låse bådene

I den første af tre weekender i træk blev cirka fire både gennemrodet. Her forsvandt også en pulverslukker, den blev dog ikke udløst.

Hærværket gik også ud over Dorit Frederiksens båd. Hun er kasserer i Varde Sejlklub. Hun fik båden gennemrodet.

- Nogle har lås ind til båden, men til cockpittet er der jo presenning, siger Dorit Frederiksen om hærværket mod lystbådene, som repræsenterer store værdier.

Fælles for hærværket er, at det sker om tidligt om morgenen, når nattelivet i Varde så småt lukkes.

Natten til søndag var en vagtmand med egen båd nede at bese havneområdet efter at have været på job på Owen Luft Kånsert i Nordenskov.

- Klokken 01.30 var der ikke sket noget. Søndag morgen opdagede vi hærværket, siger Dorit Frederiksen.

Dan Spangsbjerg fik sprayet pulver på den udvendige side af båden. Foto: Morten Nielsen

Både ligger tæt på natteliv

Bådene ligger nær Torvegadebroen, som igen er tæt på Vardes centrum med natteliv.

- Vi har nu politianmeldt hærværket i de tre weekender samlet, siger Dorit Frederiksen.

Desuden overvejer sejlklubben nu at sætte et vagtfirma på - ligesom medlemmerne hyppigere vil tage en tur ud i sommermorgenerne og kigge.

Dan Spangsberg anfører, at der er mulighed for overvågning i bådene.

- Vi håber selvfølgelig, at vi kan appellere til, at hærværket stopper, siger Dorit Frederiksen.

Hun håber desuden, at politiets patruljer i nattelivet kommer til at omfatte bredderne at Varde Å, hvor den imponerende flåde af motorbåde på til og med 35 fod ligger.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce