Annonce
Aabenraa

Lyserøde kvinder skal dyste om vandrepokalen

Fredag den 20. september vil det vrimle med kvinder i lyserødt på Aabenraa Golfklubs bane på Løjtland. Arkivfoto: André Thorup
Aabenraa Golfklub er klar til at holde finalen i årets Pink Cup, der i år har indsamlet 2,8 millioner kroner til brystkræftsagen.

Løjtland: Sønderjyske golfkvinder i lyserødt har gjort det godt.

Når der på fredag den 20. september på Aabenraa Golfklubs bane på Løjtland spilles finale i den landsdækkende velgørenhedsturnering Pink Cup, er hele tre sønderjyske klubber repræsenteret, fordi de er blandt de 15 klubber, der har samlet flest penge ind.

Sønderborg Golfklub topper med et samlet beløb på 81.642 kroner, mens Sønderjyllands Golfklub i år har fået samlet 61.803 kroner ind og Aabenraa Golfklub 57.884 kroner.

Det glæder Pink Cup-ansvarlig fra Aabenraa Golfklub, Lene Lund, at man er kommet med i det fine selskab, men endnu større er det nu, at klubben er blevet bedt om at være vært for finalen, hvor der i alt kommer 80 spillere.

- Det bliver en rigtig festlig dag, hvor man belønner dem, der har gjort en indsats, siger Lena Lund, der kan fortælle, at årets Pink Cup i alt har rejst 2,8 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft.

Ud over de 15 klubber, der har samlet flest penge ind, er 15 klubber med, fordi de har samlet flest penge ind pr. spiller, mens de sidste ti klubber er udvalgt ved lodtrækning.

Det er vinderne af A- og B-rækken i de lokale turneringer, der efter fælles morgenmad og fotografering skal dyste i finalen, der spilles fra klokken 9 og fem timer frem. Der spilles både en individuel turnering og en holdturnering, og vinderen af holdturneringen får æren af at skulle passe på vandrepokalen - en lille bronzeskulptur - det kommende år.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce