Annonce
Aabenraa

Lyserøde kvinder skal dyste om vandrepokalen

Fredag den 20. september vil det vrimle med kvinder i lyserødt på Aabenraa Golfklubs bane på Løjtland. Arkivfoto: André Thorup
Aabenraa Golfklub er klar til at holde finalen i årets Pink Cup, der i år har indsamlet 2,8 millioner kroner til brystkræftsagen.

Løjtland: Sønderjyske golfkvinder i lyserødt har gjort det godt.

Når der på fredag den 20. september på Aabenraa Golfklubs bane på Løjtland spilles finale i den landsdækkende velgørenhedsturnering Pink Cup, er hele tre sønderjyske klubber repræsenteret, fordi de er blandt de 15 klubber, der har samlet flest penge ind.

Sønderborg Golfklub topper med et samlet beløb på 81.642 kroner, mens Sønderjyllands Golfklub i år har fået samlet 61.803 kroner ind og Aabenraa Golfklub 57.884 kroner.

Det glæder Pink Cup-ansvarlig fra Aabenraa Golfklub, Lene Lund, at man er kommet med i det fine selskab, men endnu større er det nu, at klubben er blevet bedt om at være vært for finalen, hvor der i alt kommer 80 spillere.

- Det bliver en rigtig festlig dag, hvor man belønner dem, der har gjort en indsats, siger Lena Lund, der kan fortælle, at årets Pink Cup i alt har rejst 2,8 millioner kroner til Kræftens Bekæmpelses arbejde med brystkræft.

Ud over de 15 klubber, der har samlet flest penge ind, er 15 klubber med, fordi de har samlet flest penge ind pr. spiller, mens de sidste ti klubber er udvalgt ved lodtrækning.

Det er vinderne af A- og B-rækken i de lokale turneringer, der efter fælles morgenmad og fotografering skal dyste i finalen, der spilles fra klokken 9 og fem timer frem. Der spilles både en individuel turnering og en holdturnering, og vinderen af holdturneringen får æren af at skulle passe på vandrepokalen - en lille bronzeskulptur - det kommende år.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Haderslev

Sjove mænd invaderer Nustrup

Varde For abonnenter

Friskole med politikertække i nabokommune: Skoleleder kan smile over tilstrømning fra Esbjerg

Annonce