Annonce
Vejen

Lyset blev båret frem på Fredenshjem

130 brugere af aktivitetscenter Fredenshjem i Brørup var tirsdag eftermiddag samlet for at ønske hinanden glædelig jul. Foto: Martin Ravn
130 brugere af aktivitetscenter Fredenshjem i Brørup fik for alvor julestemningen ind under huden tirsdag eftermiddag. Traditionen tro var der december-julehygge.

Brørup: Den store sal på Fredenshjem var fyldt til bristepunktet tirsdag eftermiddag. Årsagen var den altid populære julehygge-eftermiddag, som bød på både prædiken, optræden af Brørups Pensionistkor, Luciaoptog og ikke mindst hjemmekogte klejner, gløgg og æbleskiver.

- Det er en fornøjelse at se, at så mange møder op. Men det kunne slet ikke lade sig gøre at stable arrangementet på benene, hvis ikke vi havde vores mange frivillige. Alene i dag har der været 12 mennesker involveret, fortæller centerleder Bente Voorma.

I køkkenet har Ina Hansen og Vera Gejl brugt formiddagen til at koge 150 klejner, og tirsdag eftermiddag er det Lilly Vad Nissen, Elly Madsen og Ingrid Beck, der står klar til at servere gløgg og æbleskiver.

89-årige Elly Madsen har været frivillig på Fredenshjem i godt 20 år.

- Vi har 460 æbleskiver klar. Der skal være tre til alle, siger hun og forsikrer, at hun trods den høje alder ikke har planer om at stoppe foreløbig.

- Jeg fortsætter så længe, jeg kan.

Annonce
Tre af de mange frivillige stod for serveringen af gløgg og æbleskiver: Fra venstre: Lilly Vad Nissen, Elly Madsen og Ingrid Beck. Foto: Martin Ravn

Lucia og Tinka

Ni elever fra 4., 5. og 6. klasse på Brørup Skolen stod klar i kulissen. Efter et par julesange fra Brørup Pensionistkor, var det deres tur til at underholde de mange fremmødte. Lyset skulle bæres ind med 12-årige Sofie Holdgaard Gjødvad i spidsen som Luciabrud.

- Vi har øvet sangen et par gange, og trinene kan vi også, så det skal nok gå, forsikrede hun.

- Jeg har slet ikke øvet mig - jeg kan sangen ud og ind, indskød Felia Gaard Klausen.

Der bliver tid til en snak om årets julekalender på TV2, som alle pigerne er vældig begejstrede for:

- Det er Tinka og Lasse, der er de bedste. Den er megagod.

Flere af pigerne kan i øvrigt opleves i Johanneskirken den 19. december, hvor de igen skal gå Luciaoptog.

På Fredenshjem er der ikke juleferie. Fredag den 27. december er der inviteret til juletræsfest.

Lyset blev båret frem af ni elever fra Brørup Skolen. Foto: Pia Mortensen
Brørups Pensionistkor sang julen ind med fem julesange. Foto: Pia Mortensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce