Annonce
Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Sådan så det ud fredag formiddag, efter stormvejret havde ødelagt flere af spejlene på den store installation. Foto: John Ahle Petersen
Stormvejr og konstruktionsfejl er en dårlig cocktail. Det har Otto Popp Clausen, formand for Kolding Light Festival, måtte sande, efter festivalens store satsning, spejlkuben på Banegårdspladsen, natten til fredag gik i stykker i nattens blæsevejr.
Annonce

Kolding: Den store spejlkube på Banegårdspladsen, som er en del af årets lysfestival, overlevede ikke, at Kolding blev ramt af et gevaldigt stormvejr natten til fredag. Fredag morgen var flere af de store spejle nemlig blæst af den store konstruktion, der er en af årets nyskabelser ved festivalen.

Formanden for lysfestivalen, Otto Popp Clausen, er trist over, at en af festivalens hovedattraktioner er gået i stykker.

- Der er lidt ærgerligt for os for at sige det pænt. Især fordi det er den første, store installation, som vi har haft held til at få fondsstøtte til, sådan at vi kan have den stående til festivalen de næste tre år, siger Otto Popp Clausen, der er formand for Kolding Light Festival.

Det er Nykredit Fonden, der med en donation på 250.000 kroner har sikret, at den store spejlkube vil være en del af lysfestivalen de næste tre år. Kubens debut på festivalen endte dog med at blive noget kortere end forventet, for ifølge Otto Popp Clausen kan den ikke nå at blive repareret, inden festivalen slutter på lørdag og vil derfor blive pillet ned i løbet af fredag.

- Det kan være, vi finder en midlertidig løsning, men for at undgå, at der sker flere skader på den. De elementer, der ikke er ødelagt, vil vi selvfølgelig gerne beholde, siger han.

Kolding Light Festival

Det er gratis at besøge lysfestivalen, som kan opleves i byens gader til og med lørdag aften. Her slutter festivalen med et fyrværkeri over slotssøen fra kl. 21.15.

I år har festivalen lånt seks både hos Friendships, som lejer elbåde ud i Københavns kanaler. Dem kan man leje til en sejltur mellem Sønderbro og BlueKolding i Kolding Åpark. Det koster 50 kroner for op til otte personer per båd.

Festivalen har et budget på cirka to millioner kroner. Kolding Kommune bidrager med omkring 600.000 kroner.

Der står et infotelt på Akseltorv, der atter er badet i en unik julebelysning. Se også et kort over alle attraktioner på www.k-l-f.dk

Annonce

Konstruktionsfejl

Ifølge Otto Popp Clausen var det dog ikke kun stormvejret, der var skyld i, at spejlkubens elementer begyndte at blæse af installationen.

- Jeg ved ikke helt præcist, hvad der er gået galt, men jeg gætter på, at pladerne ikke har været så voldsomt solide, så de kunne splintre som hård plastik, siger Otto Popp Clausen

- Der var også en konstruktionsfejl. Når man laver nye tiltag, er man jo 100 procent afhængig af leverandøren, og vi er i god dialog med dem, så det skal nok ende med noget godt, lyder det fra formanden.

Lysfestivalen fortsætter til og med lørdag, hvor festivalen slutter af med et stort fyrværkerishow over Slotssøen.

Foto: John Ahle Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce