Annonce
Kolding

Lysfestivalens nye, store satsning er blevet ødelagt af nattens stormvejr: - Det er ærgerligt for at sige det pænt

Sådan så det ud fredag formiddag, efter stormvejret havde ødelagt flere af spejlene på den store installation. Foto: John Ahle Petersen
Stormvejr og konstruktionsfejl er en dårlig cocktail. Det har Otto Popp Clausen, formand for Kolding Light Festival, måtte sande, efter festivalens store satsning, spejlkuben på Banegårdspladsen, natten til fredag gik i stykker i nattens blæsevejr.

Kolding: Den store spejlkube på Banegårdspladsen, som er en del af årets lysfestival, overlevede ikke, at Kolding blev ramt af et gevaldigt stormvejr natten til fredag. Fredag morgen var flere af de store spejle nemlig blæst af den store konstruktion, der er en af årets nyskabelser ved festivalen.

Formanden for lysfestivalen, Otto Popp Clausen, er trist over, at en af festivalens hovedattraktioner er gået i stykker.

- Der er lidt ærgerligt for os for at sige det pænt. Især fordi det er den første, store installation, som vi har haft held til at få fondsstøtte til, sådan at vi kan have den stående til festivalen de næste tre år, siger Otto Popp Clausen, der er formand for Kolding Light Festival.

Det er Nykredit Fonden, der med en donation på 250.000 kroner har sikret, at den store spejlkube vil være en del af lysfestivalen de næste tre år. Kubens debut på festivalen endte dog med at blive noget kortere end forventet, for ifølge Otto Popp Clausen kan den ikke nå at blive repareret, inden festivalen slutter på lørdag og vil derfor blive pillet ned i løbet af fredag.

- Det kan være, vi finder en midlertidig løsning, men for at undgå, at der sker flere skader på den. De elementer, der ikke er ødelagt, vil vi selvfølgelig gerne beholde, siger han.

Annonce

Kolding Light Festival

Det er gratis at besøge lysfestivalen, som kan opleves i byens gader til og med lørdag aften. Her slutter festivalen med et fyrværkeri over slotssøen fra kl. 21.15.

I år har festivalen lånt seks både hos Friendships, som lejer elbåde ud i Københavns kanaler. Dem kan man leje til en sejltur mellem Sønderbro og BlueKolding i Kolding Åpark. Det koster 50 kroner for op til otte personer per båd.

Festivalen har et budget på cirka to millioner kroner. Kolding Kommune bidrager med omkring 600.000 kroner.

Der står et infotelt på Akseltorv, der atter er badet i en unik julebelysning. Se også et kort over alle attraktioner på www.k-l-f.dk

Konstruktionsfejl

Ifølge Otto Popp Clausen var det dog ikke kun stormvejret, der var skyld i, at spejlkubens elementer begyndte at blæse af installationen.

- Jeg ved ikke helt præcist, hvad der er gået galt, men jeg gætter på, at pladerne ikke har været så voldsomt solide, så de kunne splintre som hård plastik, siger Otto Popp Clausen

- Der var også en konstruktionsfejl. Når man laver nye tiltag, er man jo 100 procent afhængig af leverandøren, og vi er i god dialog med dem, så det skal nok ende med noget godt, lyder det fra formanden.

Lysfestivalen fortsætter til og med lørdag, hvor festivalen slutter af med et stort fyrværkerishow over Slotssøen.

Foto: John Ahle Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce