Annonce
Billund

Lystfiskere indfangede ørreder og laks til avl

Sportsfiskerne fiskede i weekenden efter blandt andet laks og ørreder til avlsbrug. Privatfoto

Sportsfiskere fangede i denne weekend massevis af fisk. Dog ikke for at spise dem, men for at hjælpe især ørrederne til at avle.

Grindsted: Sportsfiskerne fra Grindsted Sportsfiskerforening var på arbejde i den forløbne weekend. Her elektrofiskede foreningens medlemmer nemlig efter avlsfisk i Grindsted Å.

Målet var at opfiske fortrinsvis havørreder og laks til avl, da fiskene i Varde Å-systemet endnu ikke kan opretholde sin egen bestand uden hjælp fra mennesker, oplyser foreningen via en pressemeddelelse.

Sportsfiskerne elektrofiskede i år en fem kilometer strækning af Grindsted Å fra Utoft Dambrug og til lidt før Tingvejen, samt fra Vesterbrogade og til Morsbøl Skolevej ved den vestlige ende af Grindsted Engsø. På strækningerne observerede man over 70 laks, i hundredvis af stallinger og en del bækørreder.

- Desværre viste det sig igen i år, at det står sløjt til med havørredbestanden i Grindsted Å, idet vi kun fangede 12 han havørreder på den fem kilometer lange strækning. For at skabe tilstrækkelig stor genetisk variation skal man ifølge DTU Aqua som absolut minimum bruge 25 fisk fra hvert køn for at undgå indavl, men igen i år var dette et problem at leve op til, skriver foreningen i pressemeddelelsen.

Annonce

Sådan foregår elektrofiskeri

Fiskene paralyseres kortvarigt i vandet med strøm, således at sportsfiskerne med gumminet kan tage fiskene op af vandet og putte dem i et kar i båden, de elektrofisker fra.Sportsfiskerne holder med jævne mellemrum pause, hvor fiskene så puttes i et stort kar på en trailer, hvorefter de køres til Varde, hvor fiskene "stryges" for rogn og sæd.

Fiskene sættes derefter tilbage i Varde Å-systemet, hvor de kan begynde deres tilbagefærd mod havets spisekammer.

Sportsfiskerne fiskede i weekenden efter blandt andet laks og ørreder til avlsbrug. Privatfoto

Spærringer og få gydeområder

Ifølge foreningen har ørreden det svært i Grindsted Å, fordi fiskene ikke kan gå op på sine foretrukne gydeområder i småbækkene, som ligger opstrøms totalspærringen af Grindsted Å ved Utoft Dambrug.

- Vi vil meget hellere bruge tiden på at udlægge gydegrus, og lade fiskene klare gydningen på egen hånd, men så længe at der er spærringer såsom Utoft Dambrug, så bliver vi nødt til at hjælpe til. Vi håber dog snart, at Billund Kommunes politikere prioriterer fjernelse af spærringen ved Utoft Dambrug, da de efterhånden i en del år har sagt, at der bliver skabt fri passage i åen, siger formand for vandplejeudvalget i Grindsted Sportsfiskerforening, Kim Husted Pedersen, via pressemeddelelsen.

Sportsfiskerne genudsætter ørrederne, når disse er blevet strøget for æg, da disse kan gyde mange gange i løbet af deres livstid.

Sportsfiskerne fiskede i weekenden efter blandt andet laks og ørreder til avlsbrug. Privatfoto
Sportsfiskerne fiskede i weekenden efter blandt andet laks og ørreder til avlsbrug. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Blikkenslager er blevet kistemager

Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

112

Brandvæsenet rykkede ud til kemikalieudslip med op til 5000 liter syreholdig væske: Der er ingen fare for miljøet

Annonce