Annonce
forside

Lystige skjalde fejrer ny cd i Haderslev

Morten Hougård, Johannes Christensen, Bjørn-Morten Vang Gundersen og Amanda Rasmussen - tilsammen Moro - glæder sig til igen at komme til Haderslev. Under Hertug Hans Festival lancerer de fire skjalde deres nye cd " Plat eller Kronborg". Foto: John Blæsbjerg/Hertug Hans Festival

Fredag den 1. juni lancerer musikgruppen Moro sin anden cd ved en koncert under Hertug Hans Festival i Haderslev. Musik og gøgl er en livsstil for de fire unge musikanter.

De bor i Esbjerg, Aarhus, Roskilde og Malmö. Alligevel har Morten, Bjørn, Johannes og Amanda valgt at fejre udgivelsen af deres anden musik-cd i Haderslev.

Det sker fredag den 1. juni klokken 22, hvor de fire musikalske spasmagere lancerer "Plat eller Kronborg" ved en koncert i Hertug Hans Festivals store festtelt i Damparken.

Med ti helt nye numre, der er indspillet i Riddersalen på Kronborg, serverer de fire troubadourer, der til sammen kalder sig for Moro, på den nye cd underholdende skjaldemusik, som holder middelalderens bedste musiktraditioner i live.

Haderslev er valgt til lanceringen, fordi det var under Hertug Hans Festival for nogle år siden, at de for alvor fik deres debut.

- På vores første rigtige marked var vi i Haderslev. Det er et rart sted, og derfor vil vi gerne lancere den nye cd her, siger Morten Hougård fra Moro.

26-årige Morten Hourgård, 27-årige Bjørn-Morten Vang Gundersen, 25-årige Johannes Christensen og den ligeledes 25-årige Amanda Rasmussen har til november spillet sammen i fem år. Og hver for sig og sammen får de musikken til at klinge.

Morten Hougård lever af musik og underviser på en musikskole, lige som han er chefdirigent for Haderslev Garden. I bandet spiller han på tromme. Bjørn-Morten Vang Gundersen er lærer og udenfor undervisningstiden skjald i Moro, mens Amanda spiller fløjte og designer spil. Johannes Christensen er pædagogstuderende og behersker alt fra lut til guitar.

Annonce

Baggrund

Man kan møde de fire musikere fra Moro både fredag, lørdag og søndag under Hertug Hans Festival.Lanceringen klokken 22 er et åbent arrangement for alle, der kan lide live-musik.

Hele programmet for Hertug Hans Festival findes på www.hertughansfestival.dk

Den anden cd

Kvartetten fik deres livedebut på Københavns Middelaldermarked i 2014. Siden har Moro vandret fra marked til marked over hele Danmark - og også sat sit musikalske spor i Haderslevs tyske venskabsby, Lutherstadt Wittenberg. Moros melodier er komponerede med lune og teksterne skrevet med et glimt i øjet. I reformationsåret havde de sammen med gøgleren Mester Peder & Ildknægten sat spot på Martin Luther i forestillingen "Lut og Luther". Forestillingen havde premiere ved Hertug Hans Festivals børnedag, hvor den blev set af 1500 skolebørn fra Haderslev Kommune og siden af mange andre børn over hele landet.

"Plat eller Kronborg" er ikke Moros første cd. For tre år siden udgav de "Glimt af galskab," der udkom i andet oplag sidste år.

- Vi havde flere, der genbestilte den, fordi den simpelthen var slidt op, siger Morten Hougård.

Den nye cd er lavet som både cd og i et usb-stik - udformet som en mønt, der kan knækkes over af en tinstøber fra det sydfynske.

- På den ene side står der plat og på den anden side Kronborg, siger Morten Hougaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce