Annonce
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Da Erling Fjeldsted fra Vojens blev ramt af kræft i 2012 reagerede han alt for sent på sine symptomer. I dag betaler han prisen med en lang række senfølger, som kunne være undgået.
Annonce

Den 5. Juni er dagen, hvor vi fejrer vores fædre, og derfor er dagen også en påmindelse til os alle om, at vi skal passe godt på den far, vi har. Fædre og mænd generelt kommer nemlig alt for sent til lægen, når de oplever skavanker, der kan være symptomer på kræft.

Erlings Fjelsteds tre børn og kone forsøgte at passe godt på ham, da han begyndte at få problemer med at synke sin mad. De insisterede på, at Erling gik til lægen, men han slog det hen. Erling tog først til lægen efter fem måneder, og det skulle vise sig at koste ham dyrt.

Det blev nemlig begyndelsen på et langvarigt kræftforløb og også starten på et liv med en masse senfølger, hvor mange af dem kunne være blevet undgået, hvis Erling havde lyttet til sine børns og sin kones opfordringer.

Problemstillingen er velkendt hos Kræftens Bekæmpelse, der af samme årsag kører en kampagne lige nu, som de kalder "De 7 tegn". En del af den kampagne går ud på, at voksne børn skal huske deres far på at komme til lægen i tide.

Du kan høre hele Erlings Fjelsteds historie i podcasten Danmark i dag. Så mens du fejrer fars dag, så lyt til Erling og send gerne hans historie videre til din far, hvis han også går og døjer med en skavank, han ikke vil til lægen med.

Foto: privat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce