Annonce
Læserbrev

Lyt ikke til Bonde og Geil

Debat: Haderslev Kommune har et par politikere, som er blevet inficeret af Dunning-Kruger-effekten. Det er det samme som f.eks. også Boris Johnson og Donald Trump er ramt af. Den giver sig udslag i, at et menneske med meget begrænsede faglige evner inden for et område overvurderer sine egne evner på området ganske voldsomt.

Det gælder kommunens borgmester H.P. Geil, der ligesom Boris Johnson har gjort det til sin stil at forsøge at forholde sig til selv alvorlige situationer med fjollede bemærkninger. Det kan være ganske morsomt til tider, men også yderst malplaceret – alt efter situationens alvor. Det forsøgte H.P. Geil sig med ved på Facebook at erklære Haderslev Kommune for corona-frit område. Nok ment som en kvik bemærkning. Men udover, at det faktuelt er i strid med sandheden, så er det også undergravende i forhold til den adfærd, som ansvarlige sundhedsfaglige myndigheder forsøger at få alle os danskere til at udvise for at holde Corona-virussen i ave. Dermed bliver det en højst upassende – ja for en borgmester vel nærmest en uværdig og skammelig bemærkning.

Det gælder også kommunens p.t. sygemeldte formand for plan- og miljøudvalget Benny Bonde, som i både Facebook-opslag og i interne mails til bl.a. byrådskolleger ytrer den holdning, at udbredelsen af corona-virussens farlighed og udbredelse er stærkt overdrevet, og at tiltagene nærmest er landsskadelig virksomhed. At Liberal Alliance sætter økonomiske interesse over alle andre interesser, er velkendt og også en ganske legitim holdning. Men her dækker Bonde sig ind under, at han tilsyneladende ved bedre end landets sundhedsfaglige myndigheder, hvordan corona-krisen skal tackles, og hvordan det står til med dens udbredelse. Et ganske alvorligt tilfælde af Dunning-Kruger-effekten.

Må det være tilladt at bede Benny Bonde forklare, hvor han har erhvervet sig denne store sundhedsfaglige indsigt. For det må da bygge på mere end en mavefornemmelse og nogle få lokale situationsberetninger fra hans bekendtskabskreds.

Må det være mit råd til folk at overveje meget grundigt, om I tror mest på H.P. Geil og Benny Bonde eller på Søren Brostrøm og alle de andre sundhedsfaglige eksperters rådgivning om, hvordan vi skal forholde os til den virus, som nu har kostet langt over 100 mennesker livet i Danmark Jeg ved godt, hvem jeg har mest tiltro til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce