Annonce
Podcast

LYT: Mor fik overraskende besked: - Tag hende med hjem og sørg for, hun ikke begår selvmord

Hør Flemming Mønster læse sin artikel om psykiatrien og en mor, der har været igennem den som pårørende til sine to døtre.

 

Danmark Fortæller: Pernille Schmidt-Andersen fra Birkerød er mor til to døtre på henholdsvis 23 og 17 år med psykiatriske diagnoser.

Hun er dermed pårørende til to psykiatriske patienter, og det er netop dem, den her historie handler om.

Det viser sig nemlig, at psykisk syge mennesker ville få det langt bedre, hvis deres pårørende i højere grad blev inddraget i behandlingen.

Det viser et studie, som forskningsenheden Defactum under Region Midtjylland har foretaget på landsplan blandt 940 psykiatriske patienter, både ambulante og indlagte, og 1008 pårørende.

I dag i Danmark Fortæller læser Flemming Mønster sin artikel op, som omhandler dette studie og ikke mindst Pernille Schmidt-Andersens oplevelser fra det psykiatiske system. Her siger hun blandt andet sådan her:

- Første gang min yngste datter for alvor havde det skidt, oplevede vi, da vi ringede på til den psykiatriske akutmodtagelse, at døren blev åbnet på klem med ordene: "Hvad vil I?" Derefter sad vi i mange timer, det meste af en dag, i venteværelset. Vi følte os ikke super velkomne.

Hun husker også beskeden, da datteren blev erklæret selvmordstruet uden at kunne få en indlæggelsesseng.

- Jeg glemmer det aldrig. Fuldstændig ordret fik jeg denne besked: "Vi har ikke plads til hende. Du er ressourcestærk, tag hende med hjem og sørg for, hun ikke begår selvmord."

Du kan høre dagens podcast ved at klikke i afspilleren ovenfor. Du kan også høre den i appen Nyhedskiosken. Der kan du også finde mange andre podcasts fra Avisen Danmark.

Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj