Annonce
Haderslev

Lyt med: Sådan lød det da F-35 kampfly fløj over Skrydstrup

Efter mere end et års polemik omkring indkøbet af 27 nye F-35-kampfly kom de for første gang til Skrydstrup onsdag. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Onsdag blev der skrevet et stykke dansk forsvarshistorie, da to norske F-35 kampfly landede og lettede på Flyvestation Skrydstrup.

Det blev nemlig samtidig første gang, at de meget omdiskuterede kampfly landede på en dansk flyvestation og fløj i dansk luftrum.

Formålet var at give bekymrede naboer nær flyvestationen et indblik i, hvor meget de nye kampfly støjer.

Du kan selv lytte med i videoerne herunder:

Annonce

Også et dansk F-16 fly fløj over Skrydstrup onsdag. Det gav befolkningen mulighed for at sammenligne, hvor meget de to fly larmer.

Lyt til F-16 flyet på videoen herunder:

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce