Annonce
Sydjylland

Podcast: Skal Sydslesvig være dansk, og får lastbilchauffører endelig mere i løn?

I andet afsnit af JydskeVestkystens nye podcast JV Podcast skal det handle om kontroversielle genforeningshåb hos DF'ere og bedre løn til udenlandske lastbilchauffører på de danske veje. Logo: Lean Poulsen Frosch
Det står i transportens og grænselandets tegn, når JydskeVestkysten i denne uge tænder op under lydstudiet og serverer endnu et afsnit af den nye JV Podcast.

Podcast: Hvad betyder det egentlig, når højtstående medlemmer af Dansk Folkeparti melder ud, at de ønsker Sydslesvig tilbage på danske hænder? Og kan en ny politisk aftale dæmme op for problemet med løndumping i transportbranchen?

Det får du svar på i dennes uges udgave af JydskeVestkystens helt nye podcast, JV Podcast. Ugens afsnit lander fredag eftermiddag og kan findes på jv.dk samt i app'en Nyhedskiosken, hvor du kan lytte med, præcis når det passer dig.

Podcasten guider dig hver uge igennem de største og væsentligste historier fra Syd- og Sønderjylland. Podcasten bærer undertitlen "Med Borup og Baltzer", da det er de to JydskeVestkysten-journalister Amalie Tarp Borup og Rikke Baltzer Knudsen, som på skift er værter på programmet.

I denne uge tager Amalie Tarp Borup styrepinden, mens JydskeVestkystens chefredaktør Mads Sandemann og journalist Rikke Baltzer Knudsen diskuterer og analyserer ugens vigtigste begivenheder.

Sydslesvig og løndumping

Først skal det handle om kontroversielle udmeldinger fra DF'erne Martin Henriksen og Søren Espersen. De nærer begge et håb om, at Sydslesvig kommer tilbage på danske hænder, men understreger, at det ikke er officiel DF-politik.

Alligevel har det i ugens løb vakt undren og frustrationer i Dansk Folkepartis egne rækker, ligesom også medlemmer af Sydslesvigudvalget kritiserer de to politikeres skarpe holdninger. For hvad betyder det for samarbejdet på tværs af den danske-tyske grænse, når folkevalgte fra et prominent dansk parti melder ud, at de cirka 450.000 sydslesvigere, der føler sig som tyskere og lever fredeligt side om side med danske mindretals omtrent 50.000 medlemmer, bør blive indlemmet i Danmark?

Ugens andet store tema er onsdagens politiske aftale, der skal sikre, at udenlandske chauffører ikke kører rundt i Danmark til lønninger, der ligger langt under deres danske kollegers. Det er en problemstilling, som man forsøger at finde løsninger på både i Danmark og i EU, men nytter det noget?

Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde