Annonce
Kolding

Lytter til kritik efter besparelse: V-politiker foreslår at oprette nyt tilbud til unge og voksne med angst

Sidste år vedtog et politisk flertal at spare tilbuddet Lær at tackle angst og depression væk. Nu er V-politiker Trille Nikolajsen klar med et udvidelsesforslag, så der kan skabes et nyt gruppetilbud til målgruppen. Modelfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Trille Nikolajsen (V) fra social- og sundhedsudvalget har lyttet til kritikken efter sidste års besparelser på området. Hun foreslår nu, at unge og voksne med angst skal have et nyt kommunalt tilbud om hjælp.

Kolding: Sidste år var medlem af social- og sundhedsudvalget Trille Nikolajsen (V) med til at gennemføre store besparelse for at få styr på Kolding Kommunes økonomi. Allerede dengang erkendte hun, at nedlæggelsen af tilbuddet Lær at tackle angst og depression var en serviceforringelse og gav borgerne dårligere service.

- Efter vi har sparet, er der kommet kritik, og den har jeg lyttet til. Derfor får jeg nu sat et udvidelsesforslag på social- og sundhedsudvalgets dagsorden.

Trille Nikolajsen fortæller, at hun har fået mange henvendelser, der går på, at der mangler et sted, hvor unge og voksne med angst kan mødes og være sammen om udfordringerne.

- Et sted hvor man lærer af hinanden, og hvor det er fællesskabet, der udvikler. Den fremgangsmåde har vi gode erfaringer med fra tilbud som Borger til Borger og Ligevægt.

Hendes forslag ventes at koste 1,2 millioner kroner årligt fra 2021.

- Udvidelsesforslaget skal være et kommunalt tilbud, der skal ligge på Låsbyhøj, og medarbejderne skal kun arbejde med det her området, forklarer hun.

Lær at tackle angst og depression var en del af en besparelse, der samlet skulle give omkring en halv million kroner om året. Hvorfor er dit nye forslag væsentligt dyrere?

- Begge dele er tiltag i forhold til angst, men mit forslag er noget andet og mere end det, der blev sparet væk. Mit håb er, at mine kolleger vil bakke op, så vi sammen kan skabe et tilbud, der går på tværs af alle forvaltninger, svarer Trille Nikolajsen.

Udvidelsesforslaget

V-politiker Trille Nikolajsen fra social- og sundhedsudvalget har fået sit udvidelsesforslag til årets budgetforhandlingerne på social- og sundhedsudvalgets dagsorden.

Fra 2021 vil hun bruge 1,2 millioner kroner årligt på et gruppetilbud til unge og voksne med angst.

Sidste år besluttede et politisk flertal at spare gruppetilbuddet Lær at tackle angst og depression væk. Efterfølgende har hun fået mange henvendelser fra borgere, der mangler tilbuddet.

Annonce

Angst kan ramme alle

Hun fortæller, at hun har samarbejdet med forvaltningen om forslaget.

- Det nye tilbud skal hjælpe unge og voksne, der på grund af angst har svært ved at være sammen med andre og svært ved at indgå i samfundets almindelige fællesskaber både på arbejde og i deres fritid. Sker det, så kan man blive mere og mere isoleret og trække sig fra både arbejdsmarkedet, venner og fritidsaktiviteter. Det er svært at sige, hvem der bliver ramt. Det kan ske for alle, at lige pludselig en dag så reagerer kroppen helt anderledes. Det nye tilbud skal være et supplement til de tilbud, vi har i forvejen.

Inden hun stillede forslaget, har hun fået forvaltningen til at udarbejde oversigter over de tilbud, der findes på henholdsvis børne og unge/voksneområdet. Oversigterne har været på social- og sundhedsudvalgets dagsorden.

- Jeg er meget optaget af det her område, og min bekymring går på, om alle i forvaltningen og i samfundet ved, at vi har de her tilbud. Det tror jeg ikke på, så det er også en stor opgave at gøre opmærksom på, hvad vi har af tilbud, hvis man bliver ramt af angst. Jeg har hørt fra flere fra forvaltningen, der bruger oversigten, når de støder ind i målgruppen, siger Trille Nikolajsen.

Hun har bedt om, at listen med tilbud til angstramte kommer til at ligge på Kolding Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce