Annonce
Trekantområdet

Må klare sig selv: VM-skytte får afslag på handicaphjælper

VM-skytten Jan Winther har fået afslag på handicaphjælper. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Jan Winther må selv finansiere en handicaphjælper, når han skal til VM i Australien.
Annonce

Trelde: Jan Winther fra Trelde kan ikke få kommunalt tilskud til at få en handicaphjælper med, når han om knap en måned skal deltage ved VM i Australien.

Den dobbelte danmarksmester er lam i benene og er også døv. For nylig lykkedes det ham at skaffe penge til en bedre kørestol, end den han hidtil har brugt ved sine skyde-turneringer. Men spørgsmålet om handicaphjælp under Australiens-rejsen var uafklaret indtil nu.

Fredericia Kommune meddeler afslag på hjælpen og henviser til, at rejsen ikke lever op til de særlige formål, hvor kommunen kan yde den slags bistand.

Michael Skou Vestergaard fra foreningen Globen Sport, der har håndteret Jan Winthers ansøgning, ærgrer sig og har bedt om hjælp fra Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet. Han håber også, at Ankestyrelsen vil se på sagen.

Hen over sommeren samlede Jan Winther ind til at dække sine udgifter i forbindelse med det kommende VM og formentlig også handicap-OL næste år. Den indsamling kan formentlig dække handicaphjælpen til VM, men vil næppe kunne føre ham videre i det sportslige forløb og altså heller ikke til Paralympiske Lege.

Jan Winther ærgrer sig over afslaget.

- Jeg har brug for en ledsager til stævnet. Bare det at bevæge mig rundt med to kørestole, våben og tasker er svært for mig uden hjælp, lyder det fra ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce