Annonce
forside

Målmandstalent skriver kontrakt med EfB

Sportsdirektør Ted van Leeuwen byder Nicolai Vistisen velkommen i EfB. PR foto

15-årige Nicolai Vistisen udlever en drengedrøm ved at skrive en treårig kontrakt med EfB.

Vejen: Den 15-årige Nicolai Vistisen har indgået en aftale, så han de næste tre år er en del af EfB's målmandsskole.

Han startede sit fodboldliv i Vejen SF, og efter et ophold i FC Midtjylland er Nicolai Vistisen tilbage i EfB, hvor han tidligere har givet prøver på sit store talent mellem stængerne. For den unge målmand var der ingen tvivl, da han blev tilbudt en aftale over de næste tre år.

- Det betyder alt for mig, og det er derfor, jeg gør det her. Det er det, jeg har drømt om, siden jeg begyndte at spille fodbold, og det er det, som alle drenge på min alder vil. Jeg føler mig mest tryg her i klubben, hvor vi har et godt sammenhold og et godt fællesskab med nogle gode trænere, siger den unge målmand, der får rosende ord med på vejen af sportsdirektør Ted van Leeuwen.

Annonce

Moden af sin alder

- Vi er meget glade for, at det har været muligt at hente Nicolai tilbage, for han er meget talentfuld, og han bliver en vigtig del af vores U17-hold. Vi har et godt renommé, når det gælder målmænd, og alle vores ungdomsmålmænd befinder sig i en stærk kategori af talenter. Nicolai er meget moden af sin alder, og han er god med både hænder og fødder, så vi forventer os meget af ham i den skarpe konkurrence, der er her i klubben, siger Ted van Leuween i en pressemeddelelse.

Nicolai Vistisen tiltræder i EfB den 1. januar. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce