Annonce
Esbjerg

Målmandstræner for A-landsholdet tilknyttes Ribe HK's ungdom

Onsdag var der første træning for Ribe HK's unge keepere med klubbens nye måmandstræner, Michael Bruun. Flere af de unge målmand kender ikke Michael Bruun for hans fortid i Ribe HK og på A-landsholdet, men ved, at han idag er målmandstræner på Danmarks A- og U-landshold. Og måske de endnu ikke helt har forstået, hvilket scoop, Ribe HK har gjort ved at tilknytte en af landets dygtigste målmandstrænere. Foto: Kåre Welinder
Målmandstræner for Danmarks håndboldlandshold på både herre- og damesiden, Michael Bruun, er blevet tilknyttet som træner for målmandstalenterne i Ribe Håndboldklub, hvor han også skal inspirere klubbens andre trænere. Klubben ser det som et stort cadeau til deres ungdomsafdeling, at en af Danmarks bedste trænere vælger netop Ribe HK.

Ribe: En af Danmarks bedste målmandstrænere i håndbold, Michael Bruun, er blevet tilknyttet ungdomsafdelingen i Ribe Håndboldklub.

Michael Bruun spillede fra 1991 til 1993 for Ribe HK, ligesom han nåede at få 98 landskampe for Danmark, og siden dengang har han opbygget en karriere som målmandstræner for Danmarks dygtigste målmænd. Han er i dag blandt andet tilknyttet Danmarks A-landshold på både herre og damesiden, og i Ribe Håndboldklub ser man det som et stort cadeau, at en så dygtig træner har valgt at lave en aftale om at træne klubbens målmandstalenter.

- Vi er megastolte over, at Michael har sagt ja til at komme herned og gøre noget for vores unge. Han skal træne vores målmænd fra U13 og opefter, men mange af klubbens trænere er med ved samlingerne, og de kan bruge ham som inspiration og sparring til deres egne hold, siger træner og ungdomskonsulent i Ribe HK, Klaus Sundtoft, der har skabt kontakten til Michael Bruun, og selv spillede på hold med ham, da han var i Ribe.

Onsdag aften havde Michael Bruun første træning med klubbens målmænd. Klaus Sundtoft forklarer, at idéen blev drøftet allerede i foråret, og efter at have fået kalenderne til at passe er der nu lavet en aftale, så Michael Bruun kommer til klubben syv-otte gange i denne sæson med mulighed for forlængelse.

Annonce

Ribe HK - ikke REHH

Michael Bruun bor til dagligt i Skive, og er tilknyttet Team Tvis Holstebro og A-landsholdene på både dame- og herresiden. Derudover har han i ni år været tilknyttet talenttræningen under Dansk Håndbold Forbund.

Med samarbejdet bliver han tilknyttet ungdomsafdelingen i Ribe HK, men bliver ikke en del af håndboldsamarbejdet i Ribe Esbjerg HH.

Fejlretning

Klaus Sundtoft understreger, at Michael Bruun ikke er kommet til klubben, fordi man er utilfredse med niveauet på klubbens talenter.

- Vi er meget glade for vores målmænd, men i hverdagen træner man ofte de mere basale ting, og som træner har man en tendens til at glemme dem en smule. Med Michael Bruun viser vi, at vi tilbyder vores målmænd noget ekstra, og viser udadtil, at vi i RHK gør noget særligt for vores unge spillere, siger Klaus Sundtoft.

Selvom Michael Bruun også skal være med til at inspirere hele klubbens trænerteam, bliver den primære opgave klubbens målmænd på både drenge- og pigesiden.

- Det bliver en spændende opgave, for der er ikke mange hold i ungdomsrækkerne, der prioriterer træning af målmændene, men ofte er det den sidste fejlretning af en keeper, der kan gøre forskellen, og det er noget af det, jeg kan være med til at give, siger Michael Bruun, der trods en fyldt kalender og henvendelser fra flere andre klubber har sagt ja til Ribe, fordi han mener de gang i et projekt, der går ud over hvad man ellers ser i landets ungdomsrækker.

- Jeg havde en god tid i Ribe, og er altid blevet behandlet godt, når jeg er kommet her med andre klubber. Derfor synes jeg, at jeg gerne ville give noget tilbage til klubben, og så kender jeg Klaus, vi ved, hvad hinanden står for, og jeg glæder mig over, at det hele nu er lykkedes, siger Michael Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce