Annonce
Håndbold

Målræven Lindberg er tilbage på landsholdet

Hans Lindberg er tilbage på landsholdet for første gang siden VM i januar. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
38-årige Hans Lindberg er tilbage på det danske håndboldlandshold, der i slutningen af måneden spiller træningsturnering i Aarhus og Aalborg. Mikkel Hansen er udtaget trods langvarig hjernerystelse.

LANDSHOLD: Trods sine 38 år er Hans Lindberg stadig god nok til det danske landshold. Det vurderer landstræner Nikolaj Jacobsen, der mandag offentliggjorde den trup, der senere i oktober skal spille træningsturneringen Golden League i Aarhus og Aalborg.

Højrefløjen tog en frivillig landsholdspause i foråret, men Füchse Berlin-topscoreren er tilbage til kampene den 24. oktober i Aarhus og 26. oktober i Aalborg, hvor de danske verdensmestre møder henholdsvis Frankrig og enten Norge eller Spanien.

Lindberg blev skadet i åbningskampen ved VM i januar og vendte først tilbage i finalen. I denne sæson har han vist skarphed i den tyske Bundesliga, hvor han i otte kampe har scoret 58 mål for Füchse Berlin. Lindberg kan følges med klubkammerat Jacob Holm til Jylland senere på måneden.

Annonce

landsholdstruppen

Landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget følgende spillere til landskampene 24. og 26. oktober:

Målvogtere: Niklas Landin, Jannick Green

Stregspillere: Anders Zachariassen, Henrik Toft, Simon Hald

Fløjspillere: Magnus Landin, Magnus Bramming, Hans Lindberg, Lasse Svan

Bagspillere: Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Mads Mensah, Morten Olsen, Lasse Andersson, Jacob Holm, Michael Damgaard, Niclas Kirkeløkke, Nikolaj Øris

Masser af verdensmestre

Truppen er uden de helt store overraskelser. Venstrefløjen Casper U. Mortensen er skadet, hvilket giver plads til TTH Holstebros Magnus Bramming som gardering for førstevalget Magnus Landin.

Magdeburgs Michael Damgaard er tilbage i landsholdstrøjen, mens Hannover-Burgdorf-playmaker Morten Olsen kommer hjem til landskampene i storform.

Superstjernen Mikkel Hansen har været ude af Paris-kampene som konsekvens af en hjernerystelse, men alt imens klubben har lukket ned i forhold til meddelelser om Hansens helbred, må landsholdsudtagelsen tolkes som en nyhed om bedring.

For landstræner Nikolaj Jacobsen er det sidste samling, inden han skal udtage sin bruttotrup til EM i januar.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tunnel bliver en klar gevinst

Tysklands rigsrevision, Bundesrechnungshof, har kørt tunnellen under Femern Bælt gennem et regneark og fundet ud af, at den faste forbindelse ikke nødvendigvis kan betale sig set fra den tyske side af grænsen. Revisionen har kalkuleret, at det vil koste omregnet godt 26 milliarder kroner at gennemføre den nødvendige udbygning af veje og jernbaner. Den udgift står muligvis ikke mål med gevinsterne fra en fast forbindelse, mener man. Dette har skabt fornyet røre om projektet blandt tyske politikere. Her har De Grønne hele tiden været skeptiske og kræver nu, at planen tages op til fornyet overvejelse. Set med danske briller minder det om den debat, der udspandt sig før byggeriet af Storebæltsbroen. Den var helt overflødig, det var så hyggeligt at drikke dårlig kaffe på DSB’s færger, og brobyggeriet kunne ødelægge vandmiljøet, lød nogle af argumenterne dengang. I dag ville næppe nogen undvære broen, der ikke kun fysisk, men også mentalt har bundet Danmark meget bedre sammen. År for år sætter trafikken rekord, og investeringen på over 26 milliarder frem mod åbningen i 1998 bliver derfor tilbagebetalt noget hurtigere end de 37 år, der oprindelig blev budgetteret med. Ganske det samme vil formentlig ske for tunellen under Femern Bælt. Naturligvis skal den slags megaprojekter gennemtænkes grundigt. Alle aspekter i forbindelse med såvel økonomi som økologi må tages i betragtning. Ikke desto mindre er der ikke nogen grund til dommedagsscenarier, viser erfaringerne fra Storebælt. Naturligvis er det en indlysende fordel for såvel Danmark som de øvrige, nordiske land, at der bliver nemmere fysisk adgang til det vigtige, tyske eksportmarked. Derfor er Danmark også villig til at finansiere tunnelbyggeriet. Men det handler ikke kun om penge. Vi har meget tilfælles med vores tyske nabo og kan inspirere hinanden til gensidig gavn. Det ved vi i det dansk-tyske grænseland. Samme oplevelse fortjener det grænseland, hvor indbyggerne indtil videre er adskilt af vand.

Annonce