Annonce
Håndbold

Målræven Lindberg er tilbage på landsholdet

Hans Lindberg er tilbage på landsholdet for første gang siden VM i januar. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
38-årige Hans Lindberg er tilbage på det danske håndboldlandshold, der i slutningen af måneden spiller træningsturnering i Aarhus og Aalborg. Mikkel Hansen er udtaget trods langvarig hjernerystelse.

LANDSHOLD: Trods sine 38 år er Hans Lindberg stadig god nok til det danske landshold. Det vurderer landstræner Nikolaj Jacobsen, der mandag offentliggjorde den trup, der senere i oktober skal spille træningsturneringen Golden League i Aarhus og Aalborg.

Højrefløjen tog en frivillig landsholdspause i foråret, men Füchse Berlin-topscoreren er tilbage til kampene den 24. oktober i Aarhus og 26. oktober i Aalborg, hvor de danske verdensmestre møder henholdsvis Frankrig og enten Norge eller Spanien.

Lindberg blev skadet i åbningskampen ved VM i januar og vendte først tilbage i finalen. I denne sæson har han vist skarphed i den tyske Bundesliga, hvor han i otte kampe har scoret 58 mål for Füchse Berlin. Lindberg kan følges med klubkammerat Jacob Holm til Jylland senere på måneden.

Annonce

landsholdstruppen

Landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget følgende spillere til landskampene 24. og 26. oktober:

Målvogtere: Niklas Landin, Jannick Green

Stregspillere: Anders Zachariassen, Henrik Toft, Simon Hald

Fløjspillere: Magnus Landin, Magnus Bramming, Hans Lindberg, Lasse Svan

Bagspillere: Henrik Møllgaard, Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Mads Mensah, Morten Olsen, Lasse Andersson, Jacob Holm, Michael Damgaard, Niclas Kirkeløkke, Nikolaj Øris

Masser af verdensmestre

Truppen er uden de helt store overraskelser. Venstrefløjen Casper U. Mortensen er skadet, hvilket giver plads til TTH Holstebros Magnus Bramming som gardering for førstevalget Magnus Landin.

Magdeburgs Michael Damgaard er tilbage i landsholdstrøjen, mens Hannover-Burgdorf-playmaker Morten Olsen kommer hjem til landskampene i storform.

Superstjernen Mikkel Hansen har været ude af Paris-kampene som konsekvens af en hjernerystelse, men alt imens klubben har lukket ned i forhold til meddelelser om Hansens helbred, må landsholdsudtagelsen tolkes som en nyhed om bedring.

For landstræner Nikolaj Jacobsen er det sidste samling, inden han skal udtage sin bruttotrup til EM i januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

EfB

EfB lejer angriber i Brøndby

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce