Annonce
Billund

MåltidsBoxen er vokset eksplosivt: Fra to til 28 ansatte

Morten A. Sørensen, til højre, har ikke længere tid til at gå i køkkenet. Han har tre kokke ansat og tager sig selv af det adminstrative. Ulrik E. Jensen havde lyst til at arbejde mere i restaurant og er gået ud af MåltidsBoxen. Arkivfoto: Chresten Bergh
Iværksætterfirmaet MåltidsBoxen har mangeganget antallet af kunder siden foråret. Firmaet flytter til Grindsted omkring årsskiftet.

Billund/Grindsted: Det er gået stærkt for iværksætterfirmaet MåltidsBoxen, som blev etableret for et år siden. På det år er produktionen af færdigretter, der sendes til kunder over hele landet, vokset eksplosivt.

Morten A. Sørensen, som etablerede firmaet sammen med sin gode ven Ulrik E. Jensen, driver det i dag videre selv - med ansatte.

- Ulrik stoppede 1. marts, fordi han gerne vil arbejde mere i restaurant, hvor man får en direkte respons fra kunderne. Det får vi jo ikke, når vi laver mad på den her måde. Men vi er stadig gode venner, selv om vi ikke har virksomhed sammen mere, siger Morten A. Sørensen.

Han har indtil for nylig været alene om at drive firmaet, men har netop fået forstærkning.

Annonce

MåltidsBoxen

MåltidsBoxen leverer hverdagsmad, der blot skal varmes. Firmaet leverer over hele landet.

På hjemmesiden kan man vælge mellem tre boxe: Hverdags-, vegetar og flexiboxen. Der er også kommet en pizza- og en lørdagsbox til.

Man kan se menuplanen to uger frem.

Se mere på www.maaltidsboxen.dk

MåltidsBoxen har siden starten holdt til på Grønbjerg Hotel, men flytter i slutningen af året til et nyt produktionskøkken i Grindsted.

MåltidsBoxen ejes i dag af stifter Morten A. Sørensen, Billund, samt to investorer.

MåltidsBoxen har derudover 27 ansatte og omsætter for mere end en million kroner om måneden.

Investorer

To eksterne investorer er kommet til, så de nu er tre, der ejer MåltidsBoxen. Morten A. Sørensen har desuden ansat tre kokke, som har travlt i køkkenet på Grønbjerg Hotel, samt 24 medarbejdere, der hjælper med at pakke maden i kasser og gøre rent.

Siden foråret er MåltidsBoxen vokset eksplosivt: I dag har Morten A. Sørensen og hans medarbejdere en omsætning på mere end en million kroner om måneden og sender færdigretter til kunder over hele landet.

- Det går rigtig godt - og stærkt. Da jeg skiftede fokus, skete der noget, siger Morten A. Sørensen og henviser til, at han droppede sit faste job i Legoland og besluttede sig for at gå helhjertet ind i iværksætterfirmaet.

Selv om omsætningen er steget markant, er ambitionerne endnu større.

- Vores mål er at komme op og lege med de helt store spillere på det her område, siger Morten A. Sørensen.

Nyt køkken

Han forventer derfor at skulle ansætte endnu flere medarbejdere og har også fået brug for mere plads til al den mad, der skal laves hver uge. MåltidsBoxen er på vej i nye lokaler. Lejemålet på Grønbjerg Hotel er sagt op med årets udgang, og et nyt køkken er ved at blive bygget på Thorsvej i Grindsted.

MåltidsBoxen forventer at tage de nye lokaler i brug fra 1. december eller 1. januar.

Kokkene Morten A. Sørensen, til venstre, og Ulrik E. Jensen, startede MåltidsBoxen sammen. I foråret stoppede Ulrik, og Morten driver virksomheden videre med mange ansatte - og to eksterne investorer. Han har ikke længere tid til at gå i køkkenet. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce