Annonce
Varde

Månedens skulderklap: Varde Park Løb er både socialt og uforpligtende

Varde Park Løb fik torsdag eftermiddag månedens skulderklap. Filialleder Gertie Baungaard Gorzelak fra Sydbank overrakte diplomet til initiativtager Per Frøkjær. Bag ham står Susanne Nielsen, Poul Erik Friis og Bjarne Jensen - nogle af de trofaste deltagere. Foto: John Randeris

Dit uforpligtende løbetilbud. Sådan lyder det i facebookgruppen for Varde Park Løb, som afvikler løb nummer 238 på lørdag. Den frivillige indsats blev torsdag belønnet.

Varde: Det er en selvfølge, at man giver hånd hver lørdag kort før 9, når man møder op i Varde Sommerland. Det er også en selvfølge, at man dukker op, hvis man kan, og bliver væk, hvis man har andre planer.

Det er to af de ting, der har gjort Varde Park Løb så populært.

I år har der i gennemsnit været 19 deltagere per gang, og den frivillige indsats, der ligger bag arrangementet, blev hædret torsdag eftermiddag. Folkene bag modtog Månedens Skulderklap, som uddeles af Sydbank og JydskeVestkysten. Den officielle begrundelse lyder: "For et stort, frivilligt arbejde, så løbeglæden kan smitte og blive et let tilgængeligt fællesskab".

Idéen blev født en torsdag aften af Per Frøkjær fra Varde. Han havde løbet et parkløb i Esbjerg, og den efterfølgende lørdag blev Varde Park Løb 1 afviklet. På lørdag er de nået til nummer 238. Ved nummer 50 får man en orange T-shirt, og det samme ved nummer 100 og 200.

- Den har man altid på, siger Per Frøkjær smilende.

T-shirten betyder noget, selv om det er helt uforpligtende at være med. Om lørdagen bliver deltagerne registreret. Det gør de ikke om onsdagen, hvor interesserede mødes til intervaltræning klokken 18.

Skulderklap

Modtagere af skulderklappet hædres med diplom samt 1000 kroner.Dertil kommer muligheden for at vinde Årets Skulderklap. Den kåring finder sted hvert år på Sydbanks aktionærmøde.

Det er JydskeVestkysten og Sydbank, der uddeler skulderklappet. En komité beslutter, hvem der modtager.

Alle kan indstille andre til et skulderklap. Det sker på redaktion.varde@jv.dk.

Vi hædrer primært frivilligt arbejde, som glæder andre.

Per Frøkjær fik idéen til Varde Park Løb torsdag aften. På vej hjem mødte han Karin Iversen, og så var løbet født, og løb nummer 1 afviklet om lørdagen. Næste lørdag var han dog eneste mand på ruten, men derefter er det kun gået frem, og til maj fylder Varde Park Løb fem år. Foto: John Randeris
Annonce

Når man er ny i byen

Bjarne Jensen på 64 år snupper også en tur om onsdagen i Varde Sommerland. Det bliver en gåtur for ham og hans kæreste:

- Nu er jeg ny i Varde, og så lærer man nogle mennesker at kende, forklarer han.

Han flyttede til Varde i maj. De går 30, 40 eller 50 minutter. Alt efter vejret, og hvordan de har det på dagen.

Susanne Nielsen er i løbetøj og løbesko. Hun er 55 år og har været med, siden Varde Park Løb begyndte for over fire år siden. Ellers løb hun som regel alene.

- Jeg synes, det er hyggeligt, og så er der en god stemning hernede, fortæller hun.

Når nytårsaftensdag falder på en lørdag, drikker de champagne og får kransekage efter løbeturen. Når der er jubilæum eller fødselsdag, bliver det også fejret.

Varde Park Løb får månedens skulderklap. Foto: John Randeris
Annonce

De løber eller går rundt

Poul Erik Friis er anden af dem, der er blevet fast inventar, nærmest, siden han begyndte for trekvart år siden cirka. Nu har han løbet 29 gange, og han fortsætter. Poul Erik Friis er 54 år og har altid løbet, og i dag har han cykelskoene på. Det uforpligtende tiltaler ham:

- Der er ikke nogen mål, man skal nå her, siger han og fremhæver vigtigheden af det sociale fællesskab.

Til at begynde med havde Per Frøkjær mel i en drikkedunk, og så tegnede han på jorden, hvor folk skulle dreje. Nu er der fine afmærkninger.

Varde Park Løb er gratis og for alle. Uanset løbestil og løbekunnen. Det betyder også, at nogle møder op med hund, børn og barnevogn, og så tager de en gåtur rundt i stedet.

Kommunikationen foregår via en facebook-gruppe, hvor der lige nu er 207 medlemmer. Men det foregår hver lørdag. Klokken 9. Så man kommer bare.

Varde Park Løb får månedens skulderklap. Foto: John Randeris
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Her er anklageskriftet fra slumlejren: Kurt Beier scorede over fire millioner på slaveløn til udenlandske chauffører

Sydjylland For abonnenter

Regeringen vil tvinge tyske præster til at oversætte deres prædikener: - Det ville være en disrespekt uden lige

Annonce