Annonce
Haderslev

Månedsskrift med fokus på genforening

Annonce

SØNDERJYLLAND: I det nye nummer af Sønderjysk Månedsskrift fra Historisk Samfund for Sønderjylland føres læserne med til den stemningsfulde genforeningsfest på Dybbøl11. juli for 100 år siden, hvor alverden skulle til Sønderjylland, så alle befordringsmidler var optaget, og det ikke var muligt at opdrive en bil i hele København.

Den store artikel om festen og avisernes time-for-time reportage er skrevet af museumsinspektørerne Lisette Juhl Hansen og Mariann Kristensen og illustreret med talrige farvedias fra dagen, taget af Otto Nørmark.

Niels T. Sterum skriver om også de mindre kendte arbejder, som Oskar Eggeling udførte omkring mindesmærker for de faldne i Første Verdenskrig. Eggeling tegnede mindetavlerne i Tønder og Løgumkloster kirker – foruden det nu fjernede mindesmærke i Mariekirken i Flensborg.

Else Roesdahl fortæller om de mange besøg på Brundlund Slot i Aabenraa og om et ferieophold på slottet sammen med en tysk pige, Angela Luther, som i efteråret 1971 tilsluttede sig terrorgruppen Rote Armee Fraktion, men aldrig er blevet pågrebet og måske lever endnu.

Månedsskriftet udgives af Historisk Samfund for Sønderjylland i et samarbejde med Museum Sønderjylland og Sønderjysk Kulturfællesskab og udkommer otte gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Trekantområdet

Indbrud udviklede sig til røveri: Beboer overraskede tyve på fersk gerning

Annonce