Annonce
Varde

Mårhundebanden er klar til at skyde nummer 100

Jens Terkildsen fra Horne og Jakob Arnbjerg fra Vesterbæk ved Sig er to af medlemmerne i mårhundebanden, som på knap fire måneder har nedlagt 98 mårhunde. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Den lokale mårhundebande forventer at nedlægge en to mårhunde i weekenden, hvorefter det samlede antal er 100 mårhunde.

Jagt: Det er ikke mere end fire måneder siden, at otte lokale jagtforeninger i Varde Kommune etablerede en mårhundebande, som nu også har fået deltagelse af jagtforeningerne i Ølgod og Tistrup, hvorved de nu er ti jagtforeninger, der løser den opgave, som hverken Naturstyrelsen og Danmarks Jægerforbund har kunnet løfte alene. For invasionen af mårhunden er grundlæggende ude af kontrol.

Det ses meget tydeligt på resultaterne fra mårhundebanden, der indtil nu har nedlagt 98 mårhunde.

- Vi satser på at nå 100 i weekenden, fortæller Jakob Arnbjerg fra Vesterbæk, der var med til at stifte mårhundebanden.

Annonce

Mårhundebanden

Hvis du ser en mårhund, så vil banden meget gerne kontaktes på telefonnummer 6018 3136 eller 2033 3245.Følgende jagtforeninger står bag: Ølgod, Tistrup, Ansager, Fåborg, Næsbjerg, Starup, Øse, Grimstrup-Årre-Roust, Horne og Thorstrup.

Der er mårhundemøde for hovedsageligt medlemmerne i de ti jagtforeninger tirsdag den 28. august klokken 19.00. Det sker i klubhuset ved Ansager Flugtskydningsbane, Sønderbro 39b.

I et forsøg på at nedlægge mårhunden, inden den bliver for stor, vil mårhundebanden forsøge at få lavet et kort over samtlige kendte ræve- og grævlingegrave i den nordøstlige del af Varde Kommune. Derved kan mårhundebanden tage hvalpene, inden de forlader graven. Privatfoto

Fælder og kameraer

Banden har investeret i 40 fælder og to vildtkameraer for de penge, som de ti jagtforeninger har givet. I alt 30.000 kroner. Det rækker langt fra, hvis målet om i alt ti vildtkameraer skal indfries.

- Vi skal også tegne abonnementer. Det er mere, end vores økonomi kan holde til, siger Jacob Arnbjerg.

Derfor er alle bidrag mere end velkomne til mårhundebanden, der gør det, som både den danske stat og EU tilskynder, da mårhunden, som oprindeligt stammer fra Asien, ikke er en velkommen gæst i Europa.

Kort over grave

Jakob Arnbjerg fortæller, at de den første sæson har gjort sig mange erfaringer. Antallet kan stadig skræmme ham.

- Det er meget specielt. Det er tegn på, hvor udbredt mårhunden er, siger Jakob Arnbjerg.

Uden de lokales øjne og ører er de blinde. Han roser folk for at kontakte dem, når de ser en mårhund i den nordøstlige del af Varde Kommune, hvor mårhundebanden har sit revir.

For at gøre deres indsats mere effektiv, indkalder de medlemmerne fra de ti jagtforeninger til et stormøde i slutningen af august. Det sker i Ansager og Omegns Jagtforenings klubhus på flugtskydningsbanen. Her vil mårhundebanden med hjælp fra de forhåbentlig mange fremmødte få lavet et kort over ræve- og grævlingegrave i området. Mårhunden flytter ind i gravene, hvor hvalpenes fødes.

- Det er et godt redskab til at tage dem tidligt. Så kan vi kontrollere gravene to gange om foråret. Det ville lette vores arbejde utroligt meget, siger Jakob Arnbjerg.

På mødet vil mårhundebanden også fortælle om sit arbejde.

Naturstyrelsens lokale medarbejder har bidraget med vejledning - både til fangst og informationsmøder, ligesom Naturstyrelsens fire mand har bidraget med cirka halvdelen af de nedlagte mårhunde.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce