Annonce
Billund

Måske flyttes Borgerservice fra Billund og Magion til rådhuset

Borgerservice holder blandt andet til på biblioteket i Magion, men måske flyttes til det rådhuset. Arkivfoto: Jan Kronvold
Onsdag godkender unge- og kulturudvalget at sætte gang i et projekt, der skal gentænke Billund Kommunes Borgerservice. Det betyder, at Borgerservice i Billund og i Magion måske lukker.

Grindsted: Fremtidens Borgerservice i Billund Kommune samles måske på rådhuset i Grindsted - og lukker dermed i Magion og i Billund.

Det er i hvert fald et af scenarierne, som skal undersøges i den kommende tid, når Borgerservice kommer under luppen.

Forslaget får allerede kritik i et par læserbreve for at ikke at være "borgernært".

Intet er dog afgjort endnu, understreger Stephanie Storbank (V), formand for unge- og kulturudvalget:

- Der er ikke noget besluttet. Vi skal have fundet ud af, hvad behovet er, og så finde en løsning, der er til bedst gavn for vores borgere.

Annonce

Teknologien går så stærkt, at vi nærmest er på bagkant. Så vi er nødt til at omstille os på, at der kommer nye og andre behov fra borgerne.

Stephanie Storbank, formand, unge- og kulturudvalget

Formand: Nye behov

Unge- og kulturudvalget mødes onsdag for netop at sætte gang i arbejdet med at kigge på en ny organisering af Borgerservice.

Noget skal der nemlig ske ifølge udvalgsformanden.

- Teknologien går så stærkt, at vi nærmest er på bagkant. Så vi er nødt til at omstille os på, at der kommer nye og andre behov fra borgerne. Derfor er vi nødt til at gentænke det, men vi skal også være sikre på, at det skaber løsninger, der sætter vores borgere først, siger Stephanie Storbank.

Det er derfor bestemt en mulighed, at Borgerservice, som man kender det i dag, lukker i Billund. Men måske bliver det afløst af noget andet, oplyser formanden:

- Det kan være, det skal være tidsbestilling, så man kan få tid, når man har brug for det i stedet for indskrænket åbningstid. Lige nu er det sådan, at der kun er åbent tre dage med korte åbningstider, fordi der kommer ikke ret mange. Hvis man kunne gøre det fleksibelt, så man kunne booke tid, ville det være langt mere effektivt, og en langt bedre service for de borgere, som har brug for det, siger Stephanie Storbank.

Borgere kommer til orde

Hun understreger, at alle borgere får mulighed for at komme til orde.

- Borgerne skal høres. Så jeg er ikke enig i kritikken, at vi ikke er opmærksomme på, hvad borgerne har brug for, for det er vi, siger Stephanie Storbank.

Det forventes, at politikerne beslutter fremtiden for Borgerservice i december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce