Annonce
Esbjerg

Måske udsigt til snarlig løsning på bilkøer på hovedvej 11: Vej-udvidelse med i regeringens trafik-udspil

I adskillige år har der været lagt et stort lokalt pres på at få udvidet hovedvej 11 mellem Korskro og Varde. To lokale folketingskandidater, Anders Kronborg (S) fra Esbjerg og Claus Christensen (V) fra Varde, besøgte således for nogle år siden Hjortshøj Party Service, som ligger ved hovedvejen. Lone Hjortshøj og Varde-borgmester Erik Buhl (V) ses til højre i billedet. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Både folketingsmedlem Anders Kronborg og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) glæder sig over, at en udvidelsen af hovedvej A11 mellem Korskro og Varde ikke er glemt i regeringens trafikudspil. Men ingen af dem hiver proppen af champagnen endnu.

Esbjerg Kommune: Det har taget år, mange år, adskillige breve og henvendelser til Christiansborg.

Men nu lysner det måske for en udvidelse af hovedvej A11 mellem Korskro og Varde, for det forholdsvis beskedne projekt er taget med i regeringens udspil til en ny infrastrukturplan - eller trafikplan - der løber op i over 100 milliarder kroner.

På et pressemøde klokken 12 præsenterede regeringen med finansminister Nicolai Wammen (S), transportminister Benny Engelbrecht (S) og indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) trafikplanen, som der i den kommende tid skal forhandles om på Christiansborg.

De lokale ønsker for en udvidelse af rute 11 har haft nogle bump på vejen. I marts 2019 - få måneder før folketingsvalget - fremlagde den daværende borgerlige regering og Dansk Folkeparti et trafikudspil, hvori der var afsat 400 millioner kroner til en udvidelse af hovedvej 11 fra Korskro til Varde. Udvidelsen ville blive en realitet, hvis regeringen fortsatte efter valget, forsikrede Venstre-folketingsmedlem Ulla Tørnæs, hvilket den borgerlige regering som bekendt ikke gjorde.

Men i samme ombæring understregede daværende folketingskandidat og nuværende folketingsmedlem fra Socialdemokratiet, Anders Kronborg, at Socialdemokratiet også havde fokus på rute 11 i partiets infrastrukturplan, fordi rutens nuværende tilstand bremser udviklingen i Sydvestjylland.

Det viste sig da også - her omtrent et år og ni måneder senere - at holde stik, omend der nu først forestår forhandlinger med Folketingets partier.

Annonce

Glæde i Esbjerg

Anders Kronborg jubler over udvidelse af rute 11:

- Jeg sagde allerede før valget, at jeg ville arbejde hårdt for, at vi skulle udbygge strækningen mellem Korskro og Varde. Her opstår der ofte kødannelser, især når trafikken til og fra sommerhusområderne skal afvikles på skiftedage, siger Anders Kronborg, der både sammen med Varde og Esbjerg kommuner har understreget behovet for en løsning.

- Udvidelsen er en vigtig håndsrækning for at understøtte erhvervstrafikken, turismen og pendlertrafikken. I adskillige år har der været lagt et stort lokalt pres på at få udvidet hovedvejen, og det er også noget, jeg har talt meget varmt for på Christiansborg. Der har været rigtig mange ønsker, så nu handler det om, at udvidelsen af hovedvej 11 mellem Korskro og Varde ikke bliver fjernet fra listen under forhandlingerne, når der skal laves en aftale med folketingets øvrige partier om en forhåbentlig bred aftale om infrastrukturen, siger Anders Kronborg, som venter med et åbne champagnen op, til resultatet er endeligt i hus.

Borgmester for Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), glæder sig sammen med den lokale folketingskandidat over, at en udvidelse af hovedvej A11 er med i regeringens udspil til infrastruktur-plan. Arkivfoto: Jesper Voldgaard.

Det samme gør Esbjerg-borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), omend han i lighed med Anders Kronborg glæder sig over, at A11 ikke er blevet glemt i regeringens udspil:

- Ja, heldigvis for det. Der er løbet meget vand i åen, siden jeg sammen med Vardes og Tønders borgmestre havde foretræde for daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA), og vi har faktisk også foretræde for Folketingets transportudvalg i næste uge i samme anledning. Udvidelsen af hovedvejen mellem Korskro og Varde er et vigtigt og centralt element i at sikre en god infrastruktur i det vestlige Danmark. A11 bør opgraderes hele vejen fra grænsen og op til nord for Varde, så vi får en god og direkte forbindelse, og det handler ikke alene om turisterne og flaskehalsen lørdag formiddag, men om både trafiksikkerhed, erhvervsudvikling og bosætning, siger Jesper Frost Rasmussen.

Kort om

Især Esbjerg og Varde kommuner har i årevis været særdeles forhippede på at få en løsning på de trafikale problemer omkring den gamle hovedvej A11, der har svært ved at understøtte erhvervstrafikken, turismen og pendlertrafikken, og når Folketinget formentlig inden længe går i gang med trafikforhandlingerne, står den løsning igen højt på ønskelisten.

Et godt skridt på vejen er, at S-regeringen har taget forslaget om en udvidelse af hovedvejen med i det trafikudspil, der blev præsenteret torsdag. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Billund

Mellem 25 og 35 hektar berørt af hedebrand: - Vi har været begunstiget af vejret

Annonce