Annonce
Aabenraa

Mægler: Styrelse er ligeglade med regler og stiller egne krav

Ejendomsmægler Lena Dahlgaard (i midten) har egentlig solgt ejendommen for parret på billedet til et tysk par, men parret har siden efteråret kæmpet for at få et EU-opholdsbevis, selvom de har finansieringen på plads og i øvrigt opfylder kravene. Nu er handlen i stor fare for at falde. Foto: Claus Thorsted
Lovgivningen siger, at man som EU-borger kan få ophold i Danmark, hvis man er arbejdstager i Danmark eller har "tilstrækkelige midler". Betingelser, som tyske huskøbere opfylder. Styrelsen SIRI siger, at det ikke er nok, siger ejendomsmægler.
Annonce

Aabenraa: For SIRI er det helt underordnet, om tyske huskøbere søger EU-ophold som arbejdstagere i Danmark eller havende "tilstrækkelige midler". Og kan dokumentere det. "Styrelsen for International Rekruttering og Integration" kræver alligevel, at tyskerne bor i Danmark i forvejen.

Det siger en ejendomsmægler fra den forretning i grænselandet, der sælger flest huse til EU-borgere, som i langt overvejende grad er tyskere.

- SIRI svarer, "I bor ikke her. I får ikke et opholdsbevis", forklarer Lena Dahlgaard, der er medindehaver af Nybolig i Padborg.

Så uanset hvilken indgang man har som EU-borger og kan dokumentere, så skal man bo i landet for at få et opholdsbevis?

- Ja, lyder det klare svar fra Lena Dahlgaard.

Samme svar får avisen, når vi taler med advokat Jens Christian Krabbe, der også har stor erfaring med hussalg til tyske købere.

Det er så frustrerende. Vi er ved at gå død i det. Et mareridt.

Lena Dahlgaard, ejendomsmægler, Nybolig i Padborg

Annonce

Uvenlig behandling hos SIRI

- Det er så frustrerende. Vi er ved at gå død i det. Et mareridt, synes Lena Dahlgaard, der har talrige eksempler på det, hun mener er vanvid.

Eksempelvis en tysk huskøber, der kommer med en dugfrisk mail fra sin bankrådgiver, hvor det bekræftes, at han har et stort beløb i euro på en spærret konto.

- Det var ikke nok. Han skulle køre 700 kilometer hjem for at komme tilbage med et kontoudtog. Det er ren chikane. Igen-igen.

Et tysk par, som JydskeVestkysten tidligere har skrevet om, har finansieringen på plads i en dansk bank, men deres EU-opholdsbevis er blevet forhalet i månedsvis.

- De er ved at falde fra. De føler sig da ikke velkomne i Danmark. De har en drøm om, at det her vil være et godt sted at bo, og det første, de møder, er uvenlig behandling hos SIRI i Aabenraa, lyder det fra Lena Dahlgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce