Annonce
Sport

Mæhle tager læring med fra storm på sociale medier

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Joakim Mæhle har lagt SoMe-stormen fra Tyskland-kampen bag sig, og han agter ikke at skjule sig fremover.

U21-landsholdets Joakim Mæhle har været meget i vælten under den igangværende EM-slutrunde i Italien - i særdeleshed på de sociale medier.

Først kom han i mediestormvejr efter at have ytret sin skuffelse over en bænkplads mod Tyskland. Samtidig noterede folk sig, at han ikke takkede fansene efter kampen, men Mæhle har selv forklaret, at han blot skulle skifte til løbesko for at løbe af efter kampen.

Dernæst var han med to mål helten i sejren mod Østrig.

På godt og ondt har han været et varmt navn på de ofte ubarmhjertige sociale medier.

Han forklarede selv, at han var ked af de ting, som hans familie havde skullet læse om primadonnatendenser og dårlig attitude.

Nogle kunne måske få lyst til at holde sig væk fra internettets voldsomme slagmark, men Genk-backen har i sinde fortsat at være til stede.

- Jeg skal på ingen måde droppe det, for det er også et rigtig godt talerør, siger Mæhle.

- Men jeg skal måske tænke lidt mere over, hvad jeg siger i hvilke sammenhænge, og hvordan det kommer ud.

Han mener, at der er blevet kogt al den suppe, der kunne presses ud af det, på historien, og den ligger nu gemt godt væk i læringskufferten.

- Vi har lagt det ned her i træningslejren, og jeg har selv lagt det fuldstændig ned, forklarer han.

U21-landstræner Niels Frederiksen siger, at virakken så at sige intet har fyldt i EM-lejren, og han har intet problem med, at de sociale medier kan give lidt rabalder nogle gange.

- Det er på godt og ondt. Man kan også bruge det aktivt, hvis man vil have nogle budskaber ud eller sende nogle signaler. Omvendt er det også der, det går hårdt for sig, hvis folk bliver kritiske.

- Det er en del af det, og det kan og skal vi ikke lave om på, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Annonce