Annonce
Varde

Mælkefestival led en stille død og afløses af julemarked

Mælkefestivallen ved Helle Hallen holdt tre år. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Helle Hallen droppede i år den højt profilerede Mælkefestival. I stedet satser Helle Hallen på at få stablet et julemarked på benene igen.

Vrenderup/Agerbæk: En stille død, led den. Den højt profilerede Mælkefestival ved Helle Hallen, som var hallens bud på et dyrskue, efter at Varde Messerne lukkede ned i 2014.

Men det med dyr og et kæmpe setup fik Helle Hallen til at lukke ned for Mælkefestivallen i år.

- Vi har ikke tabt penge på Mælkefestivallen. Men vi kunne løbe ind i den risiko, og vi stopper, mens legen er god, siger centerleder Peder Foldager fra Helle Hallen.

Han fortæller, at de lokale borgerforeninger og foreninger stillede med ikke færre end 200 frivillige til Mælkefestivallen. Og den enorme indsats stod ikke mål med antallet af publikummer til Mælkefestival. Der var nok højst 5.000 publikummer.

Annonce
Vi har haft tre gode år med Mælkefestivallen. Det var et arrangement, der blev lagt mærke til.

Formand Claus Vestland Jeppesen, Udviklingsrådet Helle Øst

Stille med dørene

Beslutningen om at lægge Mælkefestivallen i graven er taget med foreninger og Udviklingsrådet Helle Øst.

- Vi er nok gået lidt stille med dørene. Det er svært at finde udstillere, så er det svært at finde et publikum, siger Claus Vestland Jeppesen, der er formand for Udviklingsrådet Helle Øst.

Når han ser tilbage Mælkefestivallen, så ærgrer han sig over, at det nu er slut.

- Vi har haft tre gode år med Mælkefestivallen. Det var et arrangement, der blev lagt mærke til, siger Claus Vestland Jeppesen.

Legendarisk julemarked

I stedet satser Helle Hallen at få julemarkedet stablet på benene igen. Et på mange måder legendarisk julemarked, som oprindeligt havde rod i Sognelundens Venner i Agerbæk.

I mange år blev julemarkedet holdt i en hal hos Jyllak i Agerbæk, hvor publikum stod i kø for blandt andet at smage en hønsekødsuppe, som vor mormor lavede den. En hjemmelavet suppe og med melboller af Ketty Bundgaard og afdøde Karen Marie Hansen fra Agerbæk.

Men til sidst kunne Jyllak ikke undvære hallen i december, hvorfor julemarkedet flyttede til Helle Hallen. Men i fjor blev julemarkedet, der nu var overtaget af Helle Hallen, heller ikke til noget.

Med det forsøger Helle Hallen at råde bod på. Indtil videre er der sat både den 16. og 17. november af til julemarkedet.

- To dage er måske i overkanten. Men vi har ikke helt lagt os fast endnu på antallet af dage, siger Peder Foldager.

Men om julemarkedet holdes en eller to dage, har ikke holdt udstillerne tilbage. Han fortæller, at cirka 30 forskellige udstillere har booket 50 af de cirka 110 borde, der er sat til salg. Julemarkedet holdes i hal 2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce