Annonce
Vejen

Landets eneste: Mælkens champagne kommer fra køer i Brørup

De dygtige mælkeproducenter på Debelgaard. Fra venstre er det Arne Petersen, Birgit Petersen og Christian Bejer Petersen. Foto: Radius
Debelgaard ved Brørup er det eneste økologiske landbrug i Danmark, som leverer mælk til mejeriserien Arla Unika Essens, som særligt restaurationsbranchen har taget til sig.
Annonce

Brørup: Mælkens champagne. Michelin-mælken.

Kært barn som bekendt mange navne. Mejeriserien Arla Unika Essens har siden lanceringen i 2017 solgt bedre og bedre. Særligt restaurationsbranchen har taget Essens-produkterne til sig.

En del af de restauranter, som bruger Essens-produkter, er anerkendte med prestigefyldte Michelinstjerner. Derfor har mælken fra Debelgaard ved Brørup også hurtigt fået tilnavnet Michelin-mælken. Christian Bejer Petersen, der driver landbruget sammen med sine forældre, er stolt over, at mælken fra Debelgaards køer bliver brugt i restauranter, kantiner og cafeer landet over.

-Det giver én en vis stolthed, at vores mælk bliver brugt så mange steder rundt om i landet. Og så er det jo helt specielt, at Essens også bruges på Michelin-restauranter. Det bekræfter os i, at vi gør noget rigtigt med vores landbrug, siger Christian Bajer Petersen.

På naturens præmisser

Essens er skabt på naturens præmisser. Det kommer i særlig grad til udtryk i Årstidsmælken, hvor indholdet af fedt og protein varierer med årstidernes skiften. Resultatet er mælk med smagsnuancer.

Essens består af en broget flok af friskvareprodukter som 50 procent fløde, Årstids Kefir og Årstidsmælk, som er det absolut mest efterspurgte af Unikas Essens-produkter.

Annonce

Ingen bonderomantik

Det økologiske landbrug Debelgaard er det eneste landbrug i Danmark, der leverer mælk til mejeriserien Arla Unika Essens. Et kig inden for i stalden giver ikke indtryk af bonderomantik eller Morten Korch-fornemmelser. Tværtimod. Her kan i stedet ses malkerobotter, automatiske fodermaskiner og selvkørende robotter, der samler møg. Alt sammen udgør det en yderst moderne mælkeproduktion.

Salget af Essens-serien er vokset med 26 procent sammenlignet med sidste år. Og den samme udvikling gør sig gældende hos kantiner og cafeer. Samlet er Essens vækstet med 21 procent.

Christian Bejer Petersens 400 køer har i sommerhalvåret fri adgang til godt 100 hektar græsmarker, hvortil de kan gå direkte fra stalden.

- Hos os har dyrevelfærd altid været en mærkesag. Når køerne har det godt, ved vi, at det produkt, som kommer ud i sidste ende, også er meget bedre. Derfor er det ret simpelt. Dyrevelfærd er simpelthen godt for forretningen, siger Christian Bejer Petersen.

Efter køerne er blevet malket, bliver mælken afhentet af Arlas mælkebil, som transporterer den til Unikas mikromejeri i Christiansfeld, som er dedikeret til de helt små produktioner, og hvor Essens fremstilles og tappes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: På god fod med Odin

Annonce