Annonce
Sønderborg

Mænd beskyldt for at gramse på teenagepiger - men er formentlig uskyldige

De to mænd, der blev beskyldt for blufærdighedskrænkelse, er blevet løsladt, og sigtelsen bliver formentlig droppet. Arkivfoto: Michael Bager
Sønderborg: To mænd blev lørdag anholdt, mistænkt for at have udsat to teenagepiger for blufærdighedskrænkelse under Ringriderfesten i Sønderborg. Lørdag aften oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at de to mænd er blevet løsladt, og at sigtelsen højst sandsynligvis vil blive frafaldet, da mændene efter alt at dømme er uskyldige. - Efter vi har foretaget vidneafhøringer i sagen, vurderer vi, at der ikke er grundlag for at opretholde anholdelsen. Vores jurister skal se på sagen først, men vi forventer, at sigtelsen mod de to mænd bliver frafaldet, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt. De to unge piger på henholdvis 13 og 15 år havde i første omgang forklaret til politiet, at de fredag eftermiddag var blevet opsøgt af to mænd, som begyndte at beføle dem. Herefter skulle den ene pige ifølge forklaringen været blevet holdt fast af den ene mand, mens den anden skrev "luder" på hende på et udenlandsk sprog. Pigerne fremviste et billede, de havde taget af mændene, og det førte til anholdelsen lørdag.
Annonce

Talte usandt

Men da politiet afhørte pigerne nærmere, viste det sig, at den oprindelige forklaring ikke var korrekt.

- Det lader til, at de to piger formentlig har fortalt noget, der ikke passer, oplyser Erik Lindholdt.

Det er endnu ikke afgjort, hvad sagen præcist kommer til at betyde for de to piger. Da den ene af de to piger er 15 år, kan hun i teorien blive sigtet for falsk vidneforklaring, men om det kommer til at ske, ved politiet ikke på nuværende tidspunkt.

- Men vi kommer i hvert fald til at følge op på de to piger og tage dem ind til en snak, oplyser vagtchefen.

Han forklarer desuden, at sagen ifølge politiets procedure skal forbi en jurist, før sigtelsen officielt kan blive frafaldet, og derfor er det ikke sket endnu. De to mænd, der nu er løsladt, er udenlandske og bor ikke i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce