Annonce
Sønderborg

Mænd beskyldt for at gramse på teenagepiger - men er formentlig uskyldige

De to mænd, der blev beskyldt for blufærdighedskrænkelse, er blevet løsladt, og sigtelsen bliver formentlig droppet. Arkivfoto: Michael Bager
Sønderborg: To mænd blev lørdag anholdt, mistænkt for at have udsat to teenagepiger for blufærdighedskrænkelse under Ringriderfesten i Sønderborg. Lørdag aften oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at de to mænd er blevet løsladt, og at sigtelsen højst sandsynligvis vil blive frafaldet, da mændene efter alt at dømme er uskyldige. - Efter vi har foretaget vidneafhøringer i sagen, vurderer vi, at der ikke er grundlag for at opretholde anholdelsen. Vores jurister skal se på sagen først, men vi forventer, at sigtelsen mod de to mænd bliver frafaldet, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt. De to unge piger på henholdvis 13 og 15 år havde i første omgang forklaret til politiet, at de fredag eftermiddag var blevet opsøgt af to mænd, som begyndte at beføle dem. Herefter skulle den ene pige ifølge forklaringen været blevet holdt fast af den ene mand, mens den anden skrev "luder" på hende på et udenlandsk sprog. Pigerne fremviste et billede, de havde taget af mændene, og det førte til anholdelsen lørdag.
Annonce

Talte usandt

Men da politiet afhørte pigerne nærmere, viste det sig, at den oprindelige forklaring ikke var korrekt.

- Det lader til, at de to piger formentlig har fortalt noget, der ikke passer, oplyser Erik Lindholdt.

Det er endnu ikke afgjort, hvad sagen præcist kommer til at betyde for de to piger. Da den ene af de to piger er 15 år, kan hun i teorien blive sigtet for falsk vidneforklaring, men om det kommer til at ske, ved politiet ikke på nuværende tidspunkt.

- Men vi kommer i hvert fald til at følge op på de to piger og tage dem ind til en snak, oplyser vagtchefen.

Han forklarer desuden, at sagen ifølge politiets procedure skal forbi en jurist, før sigtelsen officielt kan blive frafaldet, og derfor er det ikke sket endnu. De to mænd, der nu er løsladt, er udenlandske og bor ikke i Danmark.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce