Annonce
Sønderborg

Mænd beskyldt for at gramse på teenagepiger - men er formentlig uskyldige

De to mænd, der blev beskyldt for blufærdighedskrænkelse, er blevet løsladt, og sigtelsen bliver formentlig droppet. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Sønderborg: To mænd blev lørdag anholdt, mistænkt for at have udsat to teenagepiger for blufærdighedskrænkelse under Ringriderfesten i Sønderborg. Lørdag aften oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, at de to mænd er blevet løsladt, og at sigtelsen højst sandsynligvis vil blive frafaldet, da mændene efter alt at dømme er uskyldige. - Efter vi har foretaget vidneafhøringer i sagen, vurderer vi, at der ikke er grundlag for at opretholde anholdelsen. Vores jurister skal se på sagen først, men vi forventer, at sigtelsen mod de to mænd bliver frafaldet, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Erik Lindholdt. De to unge piger på henholdvis 13 og 15 år havde i første omgang forklaret til politiet, at de fredag eftermiddag var blevet opsøgt af to mænd, som begyndte at beføle dem. Herefter skulle den ene pige ifølge forklaringen været blevet holdt fast af den ene mand, mens den anden skrev "luder" på hende på et udenlandsk sprog. Pigerne fremviste et billede, de havde taget af mændene, og det førte til anholdelsen lørdag.
Annonce

Talte usandt

Men da politiet afhørte pigerne nærmere, viste det sig, at den oprindelige forklaring ikke var korrekt.

- Det lader til, at de to piger formentlig har fortalt noget, der ikke passer, oplyser Erik Lindholdt.

Det er endnu ikke afgjort, hvad sagen præcist kommer til at betyde for de to piger. Da den ene af de to piger er 15 år, kan hun i teorien blive sigtet for falsk vidneforklaring, men om det kommer til at ske, ved politiet ikke på nuværende tidspunkt.

- Men vi kommer i hvert fald til at følge op på de to piger og tage dem ind til en snak, oplyser vagtchefen.

Han forklarer desuden, at sagen ifølge politiets procedure skal forbi en jurist, før sigtelsen officielt kan blive frafaldet, og derfor er det ikke sket endnu. De to mænd, der nu er løsladt, er udenlandske og bor ikke i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce